SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Anna Backman ja Santeri Lehesmaa suosikkeina Erkko Trophyssa

GolfliittoKilpagolf9. Elokuuta 2017

Avoimien SM-kisojen vieraspelaajat tulevat Virosta, Argentiinasta, Kolumbiasta ja Chilestä. Yhteensä 131 osallistujaa on mukana torstaina käynnistyvässä Erkko Trophyssa, jota on pelattu 1960-luvun puolivälistä.

HGK on isännöinyt kuluvalla kaudella jo PGA mestaruuskisoja sekä SM-lyöntipelejä. Erkko päättää juhlavuottaan (85-v) viettävän seuran juhlavuoden huippukisojen sarjan.

”Kenttä on paremmassa kunnossa kuin heinäkuun SM-kisoissa. Viheriöillä karva kasvaa tasaisemmin. Mitään erikoisia säätöjä ei tarvinnut tehdä. Pallon paikan parannusoikeus on kuitenkin käytössä lyhyeksi leikatulla alueella”, kertoi  tuomari Arto Teittinen seuratessaan keskiviikon am-am kilpailua.

Eksoottisia vieraita

Naisten sarjassa on 34 pelaajaa, joista suurimmat suosikit ovat Anna Backman, Hannele Mikkola, Elina Saksa ja Daniella Barrett. Kauden 2016 yllätysvoittaja Rosa Rantanen on siirtynyt ammattilaiseksi.

R&A jakaa avustuksia amatöörigolfin kehittämiseksi. Etelä-Amerikan maista, Argentiinasta (3), Kolumbiasta (1) sekä Chilestä on maksettu kisaan yhteensä viisi pelaajaa, jotka on valittu karsintojen kautta.

Tasoituksen puolesta naisten sarjaan osallistuvat Argentiinan Ela Belen Anacona (+2,0) ja Kolumbian Silvia Margarita Garces (+1,7) ovat valmiita kilpailemaan kärkisijoista.

Miesten puolella varteenotettavia kandidaatteja menestykseen ovat Argentiinan Marcos Montenegro +3,0) , Andres Gallegos, (+2,0) sekä Chilen Carlos Bustos (+2,0)

Viron maajoukkueen päävalmentaja Timo Karvinen toi Taliin kolme suojattiaan, joista paras tasoitus on Carl Hellatilla (+1,9)

Santeri Lehesmaa voitti talvella Floridassa, alkukesästä Viron mestaruuden. Talissa hän metsästää uransa suurinta kotimaista ykköstilaa.

Amatöörien maailmanlistalla korkeimmalla oleva Santeri Lehesmaa on kisan ykkössuosikki. SM-kilpailut osoittivat, että Talissa erot kärjessä jäävät suurella todennäköisyydellä pieniksi. Mielenkiintoisimpia kotimaisia haastajia ovat maajoukkueesta loukkaantumisen takia pois jäänyt Tuomas Nukari, Rasmus Karlsson, SM-kisojen kakkonen AJ Lintunen, Eetu Isometsä, Ilari Saulo sekä Juuso Kahlos.

Ulkomaalaisten pelaajien määrä (8) on ennätyksellisen pieni.

”Päällekkäisyydet kansainvälisessä kilpailuohjelmassa ovat varmasti suurin syy. Tulevan viikonlopun aikana käydään avoimet mestaruuskilpailut neljässä muussa Euroopan maassa”, arvioi kisan johtaja Eero Kangasniemi.

Edellisvuoden voittaja Kim Koivu pelaa samanaikaisesti Nordic Tourin kisaa. US Amateur Openiin osallistuva Matias Honkala matkaa valtameren taakse jo torstaina eikä ole mukana. Vierumäen kisassa upeasti sijaluvulle 11:s päätynyt Sami Välimäki panostaa ulkomaisiin kisoihin. Hän on seuraavan kerran tulessa Ruotsissa elokuun lopulla pelattavassa Nordic Leaguen kilpailussa.

Miehet (97 pelaajaa) starttaavat Talin ykköstiiltä kello 7.30 alkaen. Naisten lähdöt alkavat kello 13.20, viimeiset pelaajat lähtevät liikkeelle klo 15.10.

Lauantain päätöskierrokselle otetaan 36 parasta miestä sekä 18 ensimmäistä naisten tuloslistalta.