SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Special Olympics Unified Tourin vetovoima viehättää – uusia partnereita mukana Aulangolla

ErityisgolfGolfliitto18. Kesäkuuta 2024

Aulanko Golfissa pelattiin sunnuntaina 16.6. kauden toinen Special Olympics Unified Tourin osakilpailu. Kilpailu keräsi ennätysosallistujamäärän, yhteensä 13 peliparia saapui kisaamaan Aulangon kauniiseen miljööseen.

Golfliiton Special Olympics Unified Tour on muutamassa vuodessa kasvattanut suosiotaan ja vuosittain uusia pelaajia löytää kiertueelle. Kiertue on kasvanut ja kehittynyt liiton paragolfin pääkiertueen, Respecta Tourin, kainalossa ja kiertueen osakilpailuja pelataan usein Respecta Tourin yhteydessä. Kilpailussa pelimuotona on foursome, jossa kehitysvammainen eli Special Olympics golfari ja vammaton golfari pelaavat joukkueena palloa vuorotellen reikään. Tällä kaudella osakilpailuja on pelattu ja pelataan Kankaisten Golf Maskussa, Aulanko Golfissa, Tarinagolfissa ja Holiday Club Saimaalla.

”Olemme saaneet tälle kaudelle mukaan uusia Special Olympics -golfareita, ja myös vanhoja tuttuja on löytänyt takaisin golfin pariin tämän kiertueen kautta” iloitsi kiertuepäällikkö Tuulia Suominen.

Uusia partnereita eli vammattomia pelipareja on saatu mukaan tutustumaan kilpailumuotoon ja Unified-toimintaan, viimeisimmin Aulanko Golfissa.

Aulanko Golfia edustava Nella Suominen, 18, ei kertomansa mukaan ollut koskaan pelannut niin hauskaa kierrosta kuin Henri Marttisen parina sunnuntaina. Suominen oli saanut valita, osallistuuko kilpailuun caddien vai partnerin roolissa ja oli ehdottomasti halunnut pelaamaan. Kokemuksena Unified oli silmiä avaava kokemus, kun oma kenttä näyttäytyikin aivan erilaisena totutusta ja pelissä oli otettava huomioon peliparin kannalta toimivat ratkaisut jatkolyöntien osalta.

”Ehdottomasti kannattaa osallistua, jos tilaisuus tarjotaan”, kannustaa Suominen muita golfareita.

Myös Golfliiton EDGA-luokittelijana toimiva Niklas Virta sai kutsun tutustumaan Unified Golfiin aidossa ympäristössä, eikä Virtaakaan tarvinnut sen suuremmin houkutella mukaan. Virta pelasi Pauli Jarimon partnerina ja joukkue pokkasikin ykkössijan kisassa. Virta oli Suomisen kanssa samoilla linjoilla, että kenttä näyttäytyi tässä pelimuodossa erilaisena ja haastoi myös itseään erilaisista paikoista. Pitkiä lyöntejä greenille tuli normaalia omaa peliä enemmän ja niissä Virta onnistuikin ilmeisen hyvin.

”Oli mukavaa, että omalla pelitaidollaan pystyi tarjoamaan peliparille onnistumisen kokemuksia, kaksi birkkua saatiin tuloskorttiin kirjata”, Virta iloitsee

Virta oli Suomisen kanssa samoilla linjoilla, että hauskaa oli ja rento fiilis kannatteli koko päivää.

Kuvassa vasemmalta kisan kärkikolmikko: Oskari ja Jari Rantanen, Pauli Jarimo ja Niklas Virta, Onni ja Kim Hellman.

Special Olympics Unified Tourin seuraava osakilpailu pelataan elokuussa Tarina Golfissa, jossa samanaikaisesti kisataan myös Golfliiton paragolfin pääkiertueen, Respecta Tourin, viides osakilpailu.

Lisätiedot kiertueista;

Special Olympics Unified Tour
Respecta Tour

Jos olet kiinnostunut osallistumaan partnerina kilpailuun, ole rohkeasti yhteydessä kiertuepäällikkö Tuulia Suomiseen, tuulia.suominen@golf.fi.

Special Olympics Unified Golf Tour on tuorein kilpailukiertue Golfliiton kilpailukalenterissa. Kiertuetta pilotoitiin vuonna 2021 ja on ollut vuodesta 2022 osana Golfliiton kilpailutarjontaa.

Kilpailussa pelataan joukkuekilpailua, jossa joukkueparin muodostavat kehitysvammainen eli Special Olympics golfari ja vammaton golfari eli partneri. Pelimuotona on 18 reiän tasoituksellinen foursome, jossa palloa pelataan vuorotellen reikään asti. Avausvuoro vaihtuu jokaisella väylällä. väyläkohtainen maksimitulos on 10 lyöntiä, jonka jälkeen pelipallo nostetaan ylös ja tuloskorttiin merkitään tulokseksi 10 lyöntiä.

Osakilpailuista jaetaan rankingpisteet Special Olympics -golfarille, ja kauden päätteeksi palkitaan rankingin voittaja. SO golfarin partneri voi vaihtua jokaiseen osakilpailuun.