SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naiskapteenien päivillä 130 osallistujaa – ”Enemmän energiaa kuin koko Suomen ydinvoimaloissa”

Seuroille19. Tammikuuta 2019

Juhlavuoden teemana on #muntapapelata

Vuosi 2019 on Ladygolfin 20. juhlavuosi. Golfliiton Ladygolftoimikunnan organisoima perinteinen naiskapteenien kokous keräsi Helsinkiin 130 golfseurojen naiskapteenia ja muuta vaikuttajaa ympäri Suomea. Tapahtuma on ainoa laatuaan koko Pohjoismaissa.

Naisten osuus jäsenistöstä on laskenut monena vuonna peräkkäin. Naisia on nyt 37 168 eli 29% kaikista Suomen golfareista. Laskusta huolimatta se on Euroopan keskitasoa (25%) parempi. Tavoite on kuitenkin selkeä – jäsenmäärän kasvattaminen.

Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen ja toiminnanjohtaja Juha Korhonen kokosivat avauspuheenvuorossaan mennyttä vuotta, ja tsemppasivat tulevaan. Avainviesti oli selvä – yhdessä toisiamme tukien onnistumme.

”Tässä huoneessa on enemmän energiaa kuin Suomen ydinvoimaloissa yhteensä”, Korhonen kiteytti ja kiitteli osallistujia.

Puheenjohtaja Hartikainen rohkaisi vielä osallistujia aktivoitumaan ja aktivoimaan naisia entistä enemmän myös luottamustehtäviin hakemisessa. Tällä hetkellä seuroissa toimii puheenjohtajina naisia 25 ja toimitusjohtajina 17. Golfliiton hallituksessa on kaksi naista.

Uusittu Ladygolfin logo

Päivän aikana kuultiin monia mielenkiintoisia esityksiä uusista säännöistä golfyhteisöjen vetovoiman ylläpitämiseen. Pelaajadatan hyödyntäminen toimenpiteiden suunnittelussa nousee aiempaa vahvempaan rooliin.

”Tutkimuksissa suurimmat syyt aloittelijanaisten lopettamiseen liittyvät sosiaalisten siteiden puuttumiseen. Pelitaitojen kehitys tulee listalla vasta myöhemmin”, Golfliiton seurakonsultti Aarni Nordqvist kertoo.

Energiaa pursuava verkosto pohti ja suunnitteli alueellisissa työryhmissä lajin aloittamisen tukemista ja kärkihankkeiden toteuttamista. Ajatusriihien tuotokset menevät Ladygolftoimikunnalle ja Golfliittoon jatkotyöstöön.

Juhlavuoden teemaksi paljastettiin #muntapapelata, jonka tarinat esittelevät monipuolisia tapoja harrastaa upeaa lajiamme.  Samalla kerrottiin myös pitkäaikaisen Ladygolftoimikunnan puheenjohtaja Sari Lönnin väistyvän tehtävästään, ja Outi Kuntun ottavan pestin vastuulleen. Lönn jatkaa Ladygolftoimikunnassa ainakin loppuvuoden.

Outi Kunttu ja Sari Lönn.