SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Mika Hollo aloitti Draivia Kouluun -koordinaattorina Golfliitossa

Seuroille7. Elokuuta 2018

Liikunnan monitoimimies haluaa houkutella nuoria golfin pariin

Mika Hollo, 49, aloitti Golfliiton Draivia Kouluun! -koordinaattorina elokuun alussa, edellisen koordinaattorin Liisa Ruudan siirryttyä keväällä uusiin haasteisiin.

Turkulaislähtöinen, myöhemmin lahtelaistunut Hollo on tehnyt pitkän työuran monipuolisen liikunnan parissa. Hän on toiminut viimeiset 12 vuotta Purjehtijaliiton ja nykyisin Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n lasten ja nuorten toiminnan vastaavana kehittäen seura- ja valmennustoimintaa. Sitä ennen Hollo toimi Lahden kaupungin liikuntapuolella. Lisäksi taustalla on alppiopettajana ja vammaispuolella toimimista.

”Työmatka Lahdesta Helsinkiin on käynyt tutuksi, pendolino kuljettaa nopeasti perille”, Hollo hymyilee.

Purjehdus on lähellä miehen sydäntä, mutta golfillekin löytyy aikaa. Pelaamisen hän aloitti 80-luvulla Aura Golfissa. Nyt harrastaminen on säännöllistä, mutta vesillä olon takia pelikausi alkaa kunnolla vasta elokuun lopulla ja jatkuu joka vuotisella etelän reissulla. Tasoituksen – nyt noin 20 – parantaminen on tavoitteena.

Golfissa ja purjehduksessa Hollo näkee paljon yhtäläisyyksiä.

”Ollaan ulkona säiden armoilla, käytetään välineitä ja molemmat ovat ehdottomasti taitolajeja.”

Uutta työtään DK-koordinaattorina hän odottaa innolla, erityisesti yhteistyötä kollegoiden kanssa.

”Fiilis on iloinen ja jännittynyt, hienoa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja kuvioihin. Seuratoimintayksikön kanssa tiiviisti työskentely oli iso motivaatiotekijä, miksi ylipäänsä hain paikkaa – tehdään itsenäisesti mutta silti yhdessä”, Hollo kertoo.

Draivia Kouluun! -ohjelma aloitettiin syksyllä 2016 alakouluille ja vuonna 2017 se laajennettiin myös yläkouluille. Nyt koulutuksia on pidetty 210 koulussa ja niihin osallistuneita opettajia, seuratoimijoita ja liikunta-alan toimijoita on kohta jo 2500. Draivia kouluun! -välineitä on hankittu kouluille ja seuroihin 375 settiä.

”Konsepti on älyttömän hyvä, ja laajennusmahdollisuuksiakin on vielä olemassa. Alakouluissa eli lasten puolella ollaan hyvin mukana, seuraavaksi tavoitellaan nuoria.”

Hollo linjaa, että kokeilu ja kiinnostus pitäisi saada käännettyä harrastajiksi.

”Tarvitaan kysyntää ja kevyttä harrastamista nuorille. Se tietysti poikii hitaasti – ei ole automaattia että kokeilee tänään ja aloittaa golfin huomenna.”

Draivia Kouluun! -ohjelmat kotisivut.