SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Juniorigolfille runsaasti seuratukea

Seuroille4. Toukokuuta 2018

Juniorigolfin kehittämiseen on myönnetty tänä vuonna jo yli 100 000 euroa

Golfseurat saivat iloisia uutisia, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) jakoi seuratoiminnan kehittämistukea seurojen junioritoimintaan ja monipuolisiin yhteishankkeisiin. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa vuosittain seuratukea lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen ja junioritoiminnan organisointiin. Seuratukea jaettiin tänä vuonna yhteensä neljän miljoonan euron edestä, josta golfseurat saivat 73 500 €. OKM on tukenut etenkin seurojen yhteisiä projekteja.

Suurimman golfseuroille myönnetyn tuen sai Kainuun golfseurojen Katinkulta Golfin, Paltamo Golfin ja Kajaanin Golfin yhteishanke, jonka tavoitteena on tuoda golf lähelle lapsia ja nuoria. Kainuun alueen seurat aikovat viedä golfia kouluihin, tutustuttaa lapsia lajin pariin sekä houkutella heitä golfkentille. Tavoitteena seuroilla on saada vuoden aikana yhteensä 80 uutta aktiivista juniorijäsentä Draivia kouluun! -ohjelman, perheille suunnattujen tutustumispäivien ja yhteisleirien avulla. Seurojen yhteishankkeeseen myönnettiin suurin mahdollinen yksittäinen tuki, joka oli 15 000 €.

Samankaltaisia seurojen yhteishankkeita ovat Imatran Golfin ja KoskiGolfin kouluhanke (8500 €) sekä Meri-Lapin Golfklubin ja Kemin Golfkerhon yhteisprojekti (5000 €). Molemmissa projekteissa on tarkoitus organisoida junioritoimintaa, järjestää yhteisiä harjoituksia ja tapahtumia sekä viedä golfia kenttien ulkopuolelle.

”Tukea saaneissa hankkeissa golfia viedään rohkeasti lähemmäs lapsia ja nuoria”, toteaa Golfliiton seurapalvelupäällikkö Aleksi Valta.

Hakemuksen onkin voinut linkittää esimerkiksi Draivia kouluun! -hankkeeseen, jonka tarkoituksena on tutustuttaa lapsia ja nuoria golfiin hauskoilla ja helpoilla välineillä sekä harjoitteilla.

OKM ja Golfin edistämissäätiö ovat myöntäneet tänä vuonna juniorigolfin edistämiseksi yhteensä yli 100 000€.

”Se on huomattava määrä tukea golfseurojen junioritoimintaan”, Valta toteaa.

Golfseuroilta seuratukihakemuksia saapui 17. Hakemusten määrä on pudonnut aiemmista vuosista, mutta vastaavasti golfille myönnetty tukisumma on kasvanut viime vuoteen verrattuna.

Edellä mainittujen hankkeiden lisäksi OKM:n seuratukea saivat myös Golf Pirkkala, Gumböle Golf, Oulun Golfkerho, Harjattula Golf & Country Club, Pirkanmaan Golf, St. Lake Golf Club, Vaasan Golf ja Viipurin Golf.