SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliiton hallitus kokoontui ja avaa tiedottamistaan

Seuroille16. Maaliskuuta 2018

Golfliiton hallitus kokoontui eilen 15.3. ja päätti julkaisevansa jatkossa tiedotteen kaikista kokouksistaan heti kokouksen jälkeen. Taustalla on tavoite avoimemmasta viestinnästä. Vuoden kolmas hallituksen kokous alkoi Golfliiton uusien toimihenkilöiden esittäytymisellä. Kimmo Rantamäki sekä Jari Koivusalo kertoivat omasta taustastaan ja tulevista tavoitteistaan Golfliitossa. Rantamäki aloitti helmikuun lopussa myynti- ja markkinointitehtävissä ja Koivusalo maaliskuun puolivälissä kenttäasiantuntijana.

Uusien henkilöiden esittelyjen jälkeen Golfliiton kilpa- ja huippu-urheilupäällikkö Juha Juvonen esitteli Pro Teamin toimintamallin ja ryhmään valitut pelaajat. Pro Teamin valinnat tehtiin ranking-sijoitusten perusteella. Pro Teamissa kaudella 2018 pelaavat Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker, Sanna Nuutinen, Elina Nummenpää, Tiia Koivisto, Minea Blomqvist-Kakko, Linda Henriksson, Emily Penttilä, Matilda Castrén, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Oliver Lindell, Kalle Samooja, Kim Koivu, Linus Väisänen, Mikael Salminen, Jaakko Mäkitalo, Antti Ahokas ja Lauri Ruuska.

Kokous jatkui tilinpäätöksen ja hallituksen toimintakertomuksen käsittelyllä. Jari Härmälä, Partner, KPMG esitteli tilintarkastajien raportin. Golfliitto teki vuonna 2017 vahvan tuloksen. Liiton kassa on nyt hyvässä kunnossa, joka tukee operatiivisen toiminnan tekemistä ja kehittämistä. Hallitus hyväksyi tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

Kevään liittokokouksen kokouskutsu ja esityslista käytiin läpi ja kutsu lähtee seuroille aikataulussa viimeistään kaksi viikkoa ennen liittokokousta. Liittokokoukseen viedään käsiteltäväksi lisäksi kevyt sääntöuudistus, jossa on mukana sääntöjen stilistisiä korjauksia ja muutosesitys varajäsenten valintaan. Golfliiton liittokokous pidetään Helsingissä, Hotelli Haagassa perjantaina 13.4. Kokousta ennen seurojen edustajilla on mahdollisuus vierailla liiton uudessa toimitilassa Pitäjänmäellä.

Kokouksen laajin keskustelu käytiin Golfliiton viestinnän tulevaisuuden tahtotilasta. Sekä Golflehden että viestinnän sopimukset ovat voimassa vuoden 2018 loppuun. Golflehti kilpailutetaan kevään aikana. Viestintä- ja markkinointitoimikunta vastaa kilpailutusprosessin valmistelusta.

Hallitus kävi läpi kesän laajan tapahtumakalenterin. Golfliitto järjestää kesällä kaksi suurta kansainvälistä reikäpeliturnausta; St. Andrews Trophyn ja Jacques Leglise Trophyn. Näitä arvostettuja turnauksia ei ole aiemmin Suomessa järjestetty. Kilpailuiden aikana saamme Suomeen arvovaltaisia vieraita Euroopan Golfliitosta ja R&A:sta. St. Andrews Trophy pelataan Linna Golfissa, Hämeenlinnassa heinäkuun 26.-27.7. ja Jacques Leglise Trophy Hyvinkäällä, Kytäjällä 31.8.-1.9.

Kokouksessa tarkasteltiin myös toimikuntien kokoonpanoja. Uutena toimikuntana nimettiin Hyvän hallinnon työryhmä. Työryhmän tavoitteena on kehittää suomalaisten golfyhteisöjen hallintoa; erityisinä kulmakivinä ovat tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmien vahvistaminen hallinnossa. Tavoitteena on saada naisia lisää niin golfyhteisöjen, alueiden kuin myös liiton hallintoelimiin.

Kokouksen päätteeksi kuultiin alueiden katsaukset. Alueet ovat olleet tyytyväisiä Golfliiton, PGA:n, FGMA:n ja SGK:n yhdessä organisoimaan aluekierrokseen. Seuraava hallituksen kokous pidetään torstaina, 12.4.

Lisätietoja

Hanna Hartikainen, Puheenjohtaja, hanna.hartikainen@op.fi

Juha Korhonen, Toiminnanjohtaja, juha.korhonen@golf.fi

Emilia Ottela, Talouspäällikkö, kokouksen sihteeri, emilia.ottela@golf.fi