SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfille toista vuotta perättäin lähes 200 000 euroa OKM-seuratukea

Seuroille20. Huhtikuuta 2022

Golf sai mahtavia uutisia, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) jakoi seuratoiminnan kehittämistukea junioritoimintaan ja monipuolisiin matalan kynnyksen hankkeisiin. Golfseuroille myönnettiin yhteensä huimat 187 700 euroa ja yhteishankkeiden myötä kaikkiaan 18 golfseuraa saa tukea toiminnan kehittämiseen. Yksittäiset tuet vaihtelivat 2500–23 000 euron välillä. Kaikkiaan Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi urheilulle ja liikunnalle 4,6 miljoona euroa.

OKM:n seuratukea saivat Golf Pirkkala, Kaakon Golf, Kankaisten Golf Masku, Kullo Golf Club, Kurk Golf yhdessä Hillside Golf Clubin ja Peuramaa Golfin kanssa, Lahden Golf, Meri-Lapin Golfklubi, Messilä Golf, Pickala Golf Club yhdessä Hirsala Golfin kanssa, Porin Golfkerho, Santa Claus Golf, Tapiola Golf, Tarina Golf sekä Tawast Golf yhdessä Aulangon Golfklubin kanssa. Kaikki tukea saaneet seurat ja hankkeet löydät täältä.

Tulos on erittäin positiivinen, ja useimmat hankkeet ovat kaksivuotisia. Neljästätoista läpimenneestä hankkeesta peräti kahdeksan on palkkaushankkeita juniori- tai seuratoiminnan koordinaattorille. Tukea niille annettiin 20 000 euron molemmin puolin. Isoimman tukipotin, 23 000 euroa, sai Kankaisten Golf.

”Koordinaattorit ovat yleistymässä golfyhteisöissä ympäri maata, ja toimenkuvaa on kehitetty kokemusten ja vuosikellon perusteella. Tavoitteena on usein vapaaehtoistoiminnan tukeminen ja pysyvyyden luominen ympärivuotiselle toiminnalle”, Golfliiton junioripäällikkö Mika Hollo summaa.

Muissa hankkeissa korostui vahva yhteistyö koulujen tai muiden lajien kanssa. Esimerkiksi Messilässä halutaan saada nuoria 8.-9. -luokkalaisia vapaaehtoisiksi ohjaajiksi ja sitä kautta myös kentälle. Uutena ideana koulutuksessa hyödynnetään TET-harjoittelua. Kaakon Golf taas hakee eloisuutta seuratoimintaan ja yhteisöön rakentamalla harrastamisen polkua kaiken ikäisille.

”Olen erittäin iloinen tukipäätöksistä. Hankkeita on yhtä erilaisia kuin golfyhteisöjäkin, ja sisällöt vaihtelevat aina seuratoiminnan käynnistämisestä ympärivuotiseen toimihenkilöön. Yhteistä kaikille on, että golfia viedään rohkeasti lähemmäs kohderyhmää ja harrastamisen mahdollisuuksia monipuolistetaan”, Hollo kertoo.

Golfliitolta saa sparrausta ja tukea seuratukihakuun. Syksyn hakuprosessiin kannattaa alkaa valmistautua syyskuussa. Myös junioreiden avoimissa Laatuseura-webinaareissa käydään läpi aihetta monipuolisesti ja jaetaan parhaita käytäntöjä. Lisätietoja saa Mika Hollolta ja seurakehittäjä Hannu Paatelolta.