SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Aurinko Golfista toinen golfin Tähtiseura

Seuroille24. Syyskuuta 2018

Viime viikolla luovutettiin Tähtiseura-tunnustus Naantalin lisäksi myös Oulussa

Sunnuntaina Aurinko Golfin junioreiden kaudenpäättäjäisissä oli aihetta suureen juhlaan, kun seurasta tuli maan toinen junioritoiminnan Tähtiseura. Tähtiseura on Olympiakomitean hallinnoima tunnustus laadukkaasta seuratoiminnasta.

Lasten ja nuorten osa-alueella painotetaan ennen kaikkea kehittävää ja innostavaa ympäristöä harrastamiseen ja urheiluun.

”Aurinko Golfin toiminta on motivoitunutta, monipuolista ja idearikasta. Viime syksynä seura suoritti Laatuseura-merkin, tänä vuonna on ollut kova rypistys saada Tähtiseura-auditointi tehtyä tähän viikonloppuun mennessä”, seurakehittäjä Hannu Paatelo kehuu naantalilaisia.

Tähtiseura-tunnustusta olivat vastaanottamassa seuran puheenjohtaja Juhani Elo ja junioritoimikunnan vetäjä Marko Merinen. Oikealla Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo.

Seuran innovatiivisuus näkyy hauskoissa junioreille suunnatuissa tapahtumissa ja talkooideoissa.

Esimerkiksi 24h junnugolfille-maratonin aikana järjestettiin kolme kilpailua pitkin päivää ja yötä, jotka toivat lisäarvoa ja pelaajia tapahtumaan. Toinen suosittu tapahtuma oli junioreiden yöpyminen klubilla – nuorison aika kului golfin lisäksi makkaraa paistaessa.

”Vastaavaa toimintaa ei ainakaan Lounais-Suomessa ole tällä hetkellä”, Paatelo kertoo.

Aurinko Golfin innokkaan junioritoimikunnan vetäjä on Marko Merinen. Pohjatyö juniorihankinnalle on kuitenkin tehty jo monta vuotta vetojuhtana olleen Outi Alajuusela-Haaviston aikana.

Seurassa on reilu 250 junioripelaajaa, joista ohjatussa toiminnassa vuonna 2018 oli 76 junioria seitsemässä eri ryhmässä. Lisäksi perheen pienimmille tarkoitettu Aikuinen-lapsi –ryhmässä perheitä oli mukana 18. Ohjaajia mukana on huimat 17, joista kaksi päätoimisia.

Aurinko Golf on myös erittäin aktiivinen kilpaseura niin omalla alueellaan kuin valtakunnallisestikin. Kilpagolfin isoimmat nimet ovat poikien maajoukkuepelaaja Eemil Alajärvi ja jo ammattilaiseksi siirtynyt Simo Haavisto.

”Seuralla on innokkaat vetäjät, jotka kokivat koko prosessin hyödyttäväksi ja plakaatille löydettiin jo näkyvä paikkakin. Aurinko Golfissa haluttiin ehdottomasti olla Suomen toinen Tähtiseura”, Paatelo päättää.

Viime viikolla myös Oulun Golfkerho sai virallisen Tähtimerkki-kylttinsä Ouluun. Kuvassa seuran toimitusjohtaja Jukka Rissanen, junioritoiminnan vetäjä Marko Leiviskä ja seurakehittäjä Miikka Neuvonen.