SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

WHS-miljonääri löydetty!

Pelaajalle24. Syyskuuta 2020

Golfliitto selvitti, missä pelattiin historiallinen miljoonas tasoituskierros - ja kenen toimesta?

Syyskuun alussa uutisoitiin, kuinka meneillään oleva golfbuumi heijastuu ennätyslukemiin kasvaneiden pelaaja- ja kierrosmäärien lisäksi myös tasoituskierroksiin. Elokuun lopussa Suomessa pelattiin jo kauden miljoonas tasoituskierros. Golfliitto selvitti, missä miljoonas tasoituskierros pelattiin – ja vielä kenen toimesta. Tasoituskierros pelattiin Tarina Golfissa 30.8. Uuden Tarinan kentällä, ja kierroksen pelasi helsinkiläinen Ida Nevala. Nevala oli lomailemassa perheen mökillä, jonka läheisyydessä Tarina Golf sijaitsee.

Golfin Ida aloitti vasta tänä kesänä, todettuaan muutaman vuoden sivustaseuraamisen jälkeen, että voisi itsekin lajia kokeilla. Perhepiirissä oli mailasetti vapautumassa, ja ne tarjoutuivat sopivasti käyttöön. Idan perheessä äiti, veli ja puoliso ovat jo lajin harrastajia, joten laji ei ihan tuntematon hänelle ollut. Ida kävi alkeiskurssin HIFK Golfissa, missä myös suoritti green cardin. Jäseneksi hän liittyi HIFK Golfiin heinäkuussa.

Pelikierroksia on nyt takana noin 20 ja tasoitus on pudonnut syyskuuhun mennessä jo mukavasti ja eBirdiessä komeilee 35,8. Ida kertoo käyvänsä säännöllisesti harjoittelemassa rangella opettajan johdolla ja uskoo sen tuottavan tulosta juuri pelitaidon kehittymisessä. Tulokset hän syöttää GolfGameBookin kautta, joka on hänen mielestään kätevä ja helppokäyttöinen sovellus. Sovelluksesta hän näkee myös väylien mittoja, joka auttaa pelin sujuvuutta.

”Golf  on todellakin vienyt mennessään. Lajin parista on löytynyt vanhoja lapsuudenystäviä, joiden kanssa onkin jo muutamia kierroksia käyty pelaamassa. Myös puolison kanssa tulee vietettyä yhteistä aikaa lajin parissa.”

Toivotamme Idalle oikein mukavaa golfkauden jatkoa – vielä ehtii pelaamaan raikkaita syyskierroksia!

Golfliitto teetti Idalle historiallisen tapahtuman muistoksi oman nimikkosetin.