SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Tyttöjen oma leiri innosti golfin pariin

Pelaajalle3. Heinäkuuta 2018

Energinen ja innostava tyttögolfleiri järjestettiin Holiday Club Saimaan golfkentällä 25.-27.7.

Leirille osallistui yhteensä 18 tyttöä, joita valmentamassa oli neljä naispuolista golfohjaajaa.

Kolmipäiväinen leiri sisälsi golfharjoittelun lisäksi monipuolisesti muutakin liikunnallista ohjelmaa. Holiday Club Saimaan Par3-kenttä oli varattu leiriläisten käyttöön kaikkien kolmen leiripäivän ajaksi. Lisäksi leirin aikana käytiin muun muassa hohtokeilaamassa, kiipeilemässä ja rentoutumassa kylpylässä.

Monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja sisältynyt leiri oli tarkoittettu kaiken tasoisille golfareille – jo kokeneille pelaajille sekä niille, jotka eivät olleet koskaan golfia kokeilleet.

Leirillä ensimmäistä kertaa golfiin tutustuneet tytöt saivat harjoiteltua lajitaitoja siten, että pienellä lisätreenillä kaikkien leirille osallistuneiden on mahdollista suorittaa kesän aikana Green Card ja päästä pelaamaan golfia isollekin kentälle. Lajitaitojen lisäksi myös kynnys omatoimiseen pelaamiseen ja harjoitteluun madaltui.

”Tärkeintä oli, että tyttöjen rohkeus lähteä isolle kentälle tai harjoittelemaan golfia omalla vapaa-ajalla kasvoi!”, iloitsi leirin vastuuvalmentaja ja Golfliiton Tyttögolfvastaava Taru Väisänen.

Tyttögolfleiri pidettiin Holiday Club Saimaalla.

Tulevaisuudessa golfin pariin tulisi saada innostettua yhä enemmän tyttöjä. Golfliiton Tyttögolf -vastaava Taru Väisänen kannustaakin seuroja perustamaan tytöille omia treeniryhmiä, joissa olisi mahdollisesti vielä naispuolinen ohjaaja.

”Golfia jo nyt harrastavat tytöt voisivat tuoda kavereitaan mukaan harjoituksiin. Kaveri, jonka kanssa voi harrastaa yhdessä nostaa hurjasti motivaatiota”, toteaa Väisänen.

Myös asennoituminen golfin harjoitteluun alkuvaiheissa kaipaisi rentoutta.

”Leikkimielisyyttä mukaan! Pitää saada ensin golfkipinä syttymään, tekniikan hiomisen aika tulee sitten myöhemmin”, Väisänen kertoo.

Golfliiton Tyttögolf -projekti on vuonna 2016 käynnistynyt kolmen vuoden mittainen hanke, jolla pyritään lisäämään tyttöjen määrää golfin harrastajina. Lisäksi hankkeen tavoitteita ovat olleet tyttö- ja naisohjaajien määrän kasvattaminen ja jatkuvan leiriohjelman laatiminen.