SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Masters keräsi golfjärjestöjen edustajat Augustaan

Pelaajalle16. Huhtikuuta 2018

Paikalla kansainvälisen golfin suurimmat vaikuttajat – USGA:n toimitusjohtaja Mike Davis muisteli lämmöllä Suomen vierailuaan.

Tämän vuoden US Masterissa nähtiin jälleen kerran kovatasoista golfia Patrick Reedin vetäessä loppumetreillä pisimmän korren. Maailman huippupelaajien rinnalla Yhdysvaltain Augustassa kokoontuivat myös monen eri maan golfjärjestöjen edustajat ja kansainväliset taustavaikuttajat. Paikan päällä keskusteltiin tiiviisti lajin kehityksestä ja tulevaisuudesta.

Suomesta ajankohtaisista teemoista keskustelemassa Masterissa olivat Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen ja hallituksen pitkäaikainen jäsen ja entinen puheenjohtaja, Antti Peltoniemi.

Tänä vuonna keskiöön nousivat muun muassa olympiagolfin tulevaisuuden näkymät sekä naisten kilpagolfin kehittäminen. Myös vuonna 2020 tuleva maailmanlaajuinen tasoitusuudistus ja sen hyödyt puhuttivat edelleen osallistujia.

”Rion olympiagolf oli menestys kaikin puolin, mikä luo vahvan perustan keskusteluille siitä, kuuluuko golf pysyvästi olympiaperheeseen. Kävi myös selvästi ilmi, että naisten asemaa kilpagolfissa halutaan vahvistaa. Esimerkiksi LET-kiertueen kehittäminen ja suunta nousivat esiin”, Korhonen kertoo.

Kuva: Getty Images

Vierailu Augustassa oli Korhoselle ensimmäinen, Peltoniemi on osallistunut aiemminkin etenkin EGA:n eli Euroopan Golfliiton velvollisuuksiensa johdosta. Kutsuvieraaksi pääseminen ei ole yksinkertainen asia. Kutsua pitää hakea vahvoin golfmeriitein Augustan klubilta ja toivoa parasta. Hyväksyttyjen määrä on tiukasti rajoitettu. Esimerkiksi Euroopan suurmaa Espanja ei ole vielä päässyt kutsuttujen joukkoon.

Suomen vahvaan asemaan lajin verkostoissa on vaikuttanut Antti Peltoniemen pitkä ura kansainvälisten golfjärjestöjen johtotehtävissä. Vuoden lopussa Peltoniemi jättäytyy pois Suomen Golfliiton hallituksesta, ja pyysi siksi tuoreen toiminnanjohtajan mukaansa Augustaan.

”Maiden ja järjestöjen edustajat täällä ovat toimitusjohtajia tai järjestöjen presidenttejä ja kaikki tuntevat Antin. Hän on luonut upeat suhteet kansainväliseen golfmaailmaan vuosien varrella”, Korhonen kertoo.

”Tapasin USGA:n toimitusjohtaja Mike Davisin, joka otti heti esiin Suomen vierailunsa ja kierroksen Santa Claus -talvikentällä Rovaniemellä. Kutsuin hänet uudelle vierailulle vihreämpään aikaan.”

Korhonen tapasi myös kesällä Suomeen tulevat EGA:n entisen ja nykyisen presidentin Jean Marc Mommerin ja Pierre Bechmannin. Golfliitto isännöi kesällä kahta EGA:n mestaruuskisaa, St. Andrews Trophya heinäkuussa ja Jacques Léglise Trophya elokuussa.

”Suomi Golfille on erittäin merkittävää säilyttää vahvat kansainväliset yhteydet. Niin varmistamme, että olemme mukana kehittämässä lajia ja saamme jatkossakin isännöidä isoja kilpagolftapahtumia”, Korhonen summaa matkan merkityksen.

Lue lisää Davisin vierailusta Suomessa täältä.

Kuva: Getty Images