SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfmessuilla yli 51 000 kävijää – golfin terveysvaikutukset kiinnostivat laajasti

Pelaajalle26. Maaliskuuta 2024

Golfmessut starttasivat kotimaan golfkauden ryminällä 22.-24.3. Helsingin Messukeskuksessa, joka täyttyi ihmisten ja näytteilleasettajien kohtaamisilla. Kolmen päivän aikana golfin ja Kevätmessujen tapahtumakokonaisuudessa vieraili 51 262 kävijää. Näytteilleasettajat olivat luonnollisesti tyytyväisiä ja myös Golfliiton osastolla riitti väkeä heti perjantaiaamusta lähtien. Aloita golf -alueen toimintapisteet keräsivät pitkät jonot innokkaita, teemoitettu lavaohjelma kiinnosti runsaasti ja liiton asiantuntijoiden ständit palvelivat messuilijoita kaikenlaisissa kysymyksissä.

”Hieno määrä ihmisiä! Olen erittäin positiivisin mielin kaikista kohtaamisista ja keskusteluista. Meillä oli kolme päivää osasto täynnä innostuneita golfareita. Myös Golf tekee hyvää -teema sai lämpimän vastaanoton. Messut ovat meillekin iso puristus ja monen liikkuvan palasen summa, mutta jälkeenpäin ehdottomasti sen arvoista”, Golfliiton markkinointi- ja kumppanuuspäällikkö Kimmo Rantamäki summaa.

Uutuuksina terveysvaikutuksia esille tuovan Golf tekee hyvää -teeman lisäksi Golfliiton messuosastolla tänä vuonna olivat kaksi simulaattoria, joihin kaikki, golftaustalla tai ilman, olivat tervetulleita kokeilemaan svingiään. Toinen simulaattoreista palveli myös 24h junnugolfille -haasteessa, jossa kirjaimellisesti pelattiin vuorokauden ympäri hyväntekeväisyyden nimissä. Päävastuun pelaamisesta kantoivat golftubettajat Golfaijat, mutta apua sankareille tarjosivat niin messuvieraat kuin kutsuvieraatkin. Tempaus keräsi junioritoiminnan edistämiseen upeat 1760 euroa.

Aloita golf -alueen muilla toimintapisteillä jokainen vauvasta vaariin pystyi ottamaan tuntumaa golfiin itsenäisesti tai ohjaajien opastuksella. Lisähaastetta kaipaaville oli mahdollisuus osallistua Lähipelihaasteeseen, ja tuloksia kirjattiinkin yli 1500. Kaikkien tietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolmet upouudet FootJoyn golfkengät tuomaan kevyitä askelia kesän kierroksille. Onnekkaat voittajat arvotaan alkuviikosta.

Golfliiton lavaohjelma keräsi runsaasti yleisöä ja kiitosta koko messujen ajan. Monipuoliset teemat säännöistä digiin sekä päivittäiset Golf tekee hyvää -asiantuntijahaastattelut golfin terveysvaikutuksista kiinnostivat kaiken ikäisiä. Mukana oli tuttuun tapaan myös #muntapapelata-haastatteluita, joista suurimmat aplodit keräsi sunnuntaina Pekka Hyysalo innostavilla tarinoillaan ja muistutuksilla golfin harrastamisen maailmasta. Lavaohjelmaa ja haastatteluja veti rautaisella ammattitaidolla Iiro Harjula.

Golfliitolle erityisen tärkeää messuissa on jo monta vuotta ollut halu tukea lajin alkutaipaleella olevia golfareita ja aktivoida heitä kohti uutta golfkautta. Jälleen yhteistyössä Messukeskuksen kanssa viime vuoden aikana green cardin suorittaneille lähetettiin messuliput, ja upeasti 1677 tuoretta golfaria saapuikin kokemaan Golfmessuhumua – suurin osa ensimmäistä kertaa.

”Painopisteenämme on kiinnittää erityishuomiota juuri lajin pariin tulleisiin ja siitä kiinnostuneisiin. Toivottavasti pystyimme tarjoamaan inspiraatiota, neuvoja ja ideoita omaan harrastamiseen ja sitä kautta auttaa kiinnittymään golfiin entisestään”, Rantamäki kertoo.

Aloita golf -alueen toimintapisteillä riitti innokkaita.

Kaikkiaan Golfmessut olivat Golfliiton näkökulmasta mainio startti golfkauteen.

”Iso kiitos Messukeskukselle, joka otti Golfmessujen järjestämishaasteen ja -vastuun itselleen 5 kk sitten ja vahvan brändin omaava tapahtuma sai jatkoa. Golfliitolle oli luonnollista olla mukana aktivoimassa ja viestimässä tapahtumasta pelaajille ja golftoimialalle”, Rantamäki kertoo.

Messukeskus ilmoitti, että ensi vuonna Golfmessut järjestetään 28.-30.3.2025.

Golftubettajat Golfaijat, eli Juuso ja Esa, painoivat 24h simulaattorigolfia ja keräsivät tempauksella rahaa hyväntekeväisyyteen.