SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliitto mukana SUEKin laajassa tutkimuksessa

Pelaajalle11. Huhtikuuta 2022

Golfliitto on mukana Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n toteuttamassa laajassa tutkimushankkeessa, jossa selvitetään urheilijoiden kokemuksia suomalaisessa kilpaurheilussa. Tutkimuksen aineisto kerätään huhtikuussa lähetettävällä kyselyllä ja tutkimuksen tulokset julkaistaan syksyllä. Golfliiton lisäksi tutkimuksessa on mukana noin 50 muuta urheilujärjestöä.

Ajatus urheilijoiden kokemusten kartoittamisesta sai alkunsa kaksi vuotta sitten julkaistun Häirintä suomalaisessa kilpaurheilussa -tutkimuksen innoittamana. Urheilijoiden kokemuksia selvittävän tutkimuksen tavoitteena on lisätä urheiluyhteisön ymmärrystä urheilun antamista sekä myönteisistä että kielteisistä kokemuksista ja niihin liittyvistä tekijöistä.

”Golf haluaa ehdottomasti olla mukana kehittämässä parempaa urheilukulttuuria. On erittäin tärkeää, että kaikki kyselyn vastaanottaneet jakavat kokemuksiaan ja havaintojaan. Uskon, että tulosten avulla saamme vahvemman käsityksen siitä, mitä hyvää urheilulla on suomalaisille annettavana, ja toisaalta pystymme myös kehittämään ongelmakohtia yhdessä muiden urheilujärjestöjen kanssa, kertoo Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen.

Tutkimuskysely lähti noin 180 Golfliiton kilpaurheilijan määritelmän mukaiselle 16 vuotta täyttäneelle tai sitä vanhemmalle urheilijalle. Golfissa kilpaurheilijaksi on katsottu yleisen sarjan miesten ja naisten SM-kilpailuihin osallistuvat urheilijat, miesten ja naisten liittovalmennusryhmät, poikien ja tyttöjen liittovalmennusryhmät sekä Pro-liittovalmennusryhmä.

Tulevaisuudessa kolmen vuoden välein toistettavalla tutkimuksella saadaan tietoa suomalaisen urheilun lähtötilasta. SUEK toteuttaa tutkimuksen yhteistyössä noin 50 eri urheilujärjestön kanssa, joten kokemuksia saadaan tuhansilta suomalaisilta kilpaurheilijoilta. SUEK vastaa kyselyn toteutuksesta, analysoinnista ja raportoinnista.

Raportointi- ja keskustelukanavat

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee urheilurikkomuksia. SUEKin ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäeettisestä toiminnasta esimerkiksi häirinnästä, nimettömästi tai nimelläsi. Ilmoituksesi sisältö käsitellään luottamuksellisesti. Kaikki saatu tieto analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

Et ole yksin -palvelu tarjoaa matalan kynnyksen keskustelutukea ja ohjausta kiusaamista, häirintää, väkivaltaa tai muuta epäasiallista käytöstä urheilussa kohdanneille sekä heidän läheisilleen. Palvelu on maksuton ja yhteyttä voi ottaa nimettömästi. Lisätietoa palvelusta ja ajankohtaiset päivystysajat löydät osoitteesta: www.etoleyksin.fi.

Lisätietoja Golfliiton yhteyshenkilöltä Annika Nykäseltä, annika.nykanen@golf.fi