SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliitto kannustaa Ready Golfiin myös kilpailuissa

Pelaajalle15. Heinäkuuta 2018

Ready Golf on käytössä parhaillaan käynnissä olevissa Mid Tourin SM-kisoissa.

Lyöntipelikilpailussa pelinopeusaikataulun lisäksi (yleensä määritelty kilpailuihin), EGA ja SGL aktiivisesti kannustavat pelaajia hyväksymään “Ready Golfin” pelinopeuden parantamiseksi.

“Ready Golf ” on yleisesti käytetty sanonta, joka ilmaisee, että pelaajien tulisi pelata aina, kun ovat valmiita pelaamaan, sen sijaan, että noudatettaisiin tiukasti ”kauimpana reiästä pelaa ensin” määräystä.

Ready Golf ei ole soveliasta reikäpelissä tai pelaaja-pelaajaa-vastaan olevassa lyöntipelissä tai Play-Off -tilanteessa.

Pelaajien tulee toimia aina järkevästi varmistaakseen, että väärällä vuorolla pelaaminen ei vaaranna tai häiritse muita pelaajia. Ready Golf ei saa estää normaalia kohteliaisuutta tai urheiluhenkeä eikä normaaleja golfkäytäntöjä, kuten merkitsijän velvollisuuksia ja pallon etsinnän avustamista.

Ready Golf käytössä Mid Tourin SM-kisoissa

Mid Tourilla pelaajille lähetettiin kauden alussa EGA:n ohjeistus Ready Golfista ja sen käyttöstä kiertuella. Kilpailuissa on kauden aikana nodatettu Ready Golfin ohjesituksia ja ne ovat käytössä myös Midien SM-kisoissa Golf Talmassa 13.-14.7.

Pelaajat ovat ottaneet Ready Golfin vastaan myönteisin mielin.

”Niinhän golfia pelataan! Siinä ei sinänsä ole mitään uutta ja erikoista. Pelkästään positiivinen juttu”, totesivat Mid Tourin pelaajat Golf Talmassa SM-kisojen yhteydessä.

Suurin osa Mid Tourin pelaajista noudattaa Ready Golfin ohjeita pelatessaan kilpailuja.

Midien maajoukkuekapteenin Miika Reunaman mielestä tärkeintä on ymmärtää, mitä Ready Golfilla tarkoitetaan. Reunaman mukaan Ready Golf ei ole sitä, että hätiköidään tai lyödään nopeasti, vaan, että pelaaja on valmis lyömään silloin, kun on oma lyöntivuoro.

Ready Golf pähkinänkuoressa

➢ Lyöminen, kun se on turvallista, jos kauempana reiästä olevalla toisella pelaajalla on vaikeuksia lyöntinsä kanssa ja hän joutuu pohtimaan eri vaihtoehtoja.

➢ Lyhempilyöntiset pelaajat pelaavat ensimmäisinä tiiltä tai väylältä, jos pidempilyöntiset joutuvat odottamaan lyöntiään.

➢ Avauslyönnin lyöminen ennen omaa vuoroaan, jos vuorossa oleva ei ole valmis lyömään vielä omaansa.

➢ Lyöminen, jos kauempana reiästä oleva pelaaja odottaa tuomaria tai sääntötulkintaa.

➢ Lyöminen ennen kuin auttaa toista pelaajaa löytämään kadoksissa olevaa palloa.

➢ Reikään asti puttaaminen, vaikka se tarkoittaisi, että seisoo lähellä toisen pelaaja puttilinjaa.

➢ Lyömistä, jos juuri bunkkerista pelannut pelaaja olisi edelleen kauimpana reiästä ja hän ei ehdi lyömään, koska haravoi bunkkeria.

➢ Pelaajan pallon mennessä viheriön yli tulisi toisien pelaajien, jotka ovat lähempänä reikää, mutta esim. viheriön edessä chippaamassa, pelata sillä aikaa, kun pelaaja kävelee pallolleen.