SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfarit tähtäävät mitaleille Deaflympicseissa Brasiliassa

ErityisgolfPelaajalle2. Toukokuuta 2022

Kuulovammaisten Deaflympics-kisat järjestetään 1.-15.5. Brasiliassa. Suomen golfjoukkueen edustajat David Barber ja Tedi Herlin ovat parhaillaan matkalla kisakaupunkiin Caxias do Suliin Brasilian eteläosaan.

Golf on ollut mukana Deaflympicseissa vuodesta 2017 asti. Tänä vuonna kisaan osallistuu yli 50 pelaajaa 14 eri maasta.

Kisa-areenana toimii vuonna 2002 perustettu Golf Club Caxias do Sul. Yhdeksänreikäinen kenttä pelataan toisella ysillä eri tiiltä, jotta täydelle kierrokselle väyliin saadaan vaihtelua. Kilpailumuoto on henkilökohtainen reikäpeli, ja kaavioon pääsee 16 parasta kahden päivän lyöntipelikarsinnasta. Ensimmäinen lyöntipelikarsinnan kierros alkaa 7.5. ja reikäpelikierrosten jälkeen mitalistit ovat selvillä 13.5.

Suomalaisten odotukset ovat korkealla, eikä suotta. Molemmat Hirsala Golfia edustavat pelaajat kertovat treenien sujuneen hyvin, vaikka Suomen myöhästynyt kevät onkin jarruttanut ulkotreenien ja -kierrosten määrää.

Kaksikosta kokeneempi David Barber, 52, on Deaflympicseissa toista kertaa. Vuonna 2017 Turkissa mukaan tarttui 7.sija ja nyt tähtäin on mitaleilla.

”Mitalitavoite on realistinen”, Barber linjaa ja hymyilee.

Myös Tedi Herlin uskoo menestysmahdollisuuksiinsa, pääsy reikäpeleihin on vähimmäistavoite.

”Lyöminen tuntuu paremmalta kuin koskaan. Davidin voittaminen olisi iso juttu”, Herlin naljailee kaverilleen.

Golfliitto seuraa Deaflympicseja omissa kanavissaan. Kisauutisointia myös Suomen Kuurojen Urheiluliiton kanavissa ja Deaflympicsin omilla sivuilla.

Lisää ennakkotunnelmia ja taustoitusta David Barberilta YLE:n Mikaela & Thomas -ohjelman haastattelussa (2.4.2022). KATSO TÄSTÄ.