SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golf apuna painonhallinnassa: tiputa painoa golfaamalla!

Pelaajalle8. Heinäkuuta 2019

Golf on pitkäkestoista, matalalla sykkeellä tapahtuvaa liikuntaa, joka helpottaa painonhallintaa. 18 väylän pelirupeama voi polttaa lähes 2000 kaloria ja auttaa terveellisen elämäntavan ylläpitämistä.

Golf ei lajina ole yhtä aktiivista kuin esimerkiksi jalkapallo tai koripallo, mutta se sopii erityisen hyvin seniori-ikäisille suomalaisille. Oikeanlaisen ruokavalion kanssa golfari pystyy helposti tiputtamaan painoaan ja pysymään hyvässä kunnossa.

Tehokas kävely

Kentällä kävely on avainasemassa, kun halutaan ylläpitää tai pudottaa painoa. Jos golfari kävelee omia mailojaan kantaen, suoritus muuttuu aerobiseksi harjoitukseksi. Kierroksen aikana kävelyä kertyy lähes 10 kilometriä ja peliaika vaihtelee 4 tunnin molemmin puolin. Kun tähän lisätään vielä bägin paino, kierros toimii loistavana sydän- ja verenkiertoelimistöä kehittävänä treeninä!

Bägin vetäminen kuluttaa hieman vähemmän kaloreita, mutta pelkästään kävelyllä on lukuisia terveysvaikutuksia. Kävely parantaa kolesterolipitoisuuksia, ylläpitää lihaksiston ja luuston terveyttä ja kehittää terveyskuntoa. Kun tähän vielä lisätään useita kymmeniä lyöntejä, on tehokas liikuntaharjoitus saavutettu.

Golfissa tulee käveltyä paljon ja näin ollen hapenottokyky ja sydän vahvistuvat. Keskimääräisesti sydän pumppaa ihmisen elämän aikana noin 2000 miljoonaa kertaa. Hyväkuntoisella leposyke pyörii noin 60:ssä, kun taas huonossa kunnossa olevan henkilön syke voi olla jopa 100. Jos sydän pumppaa 40 kertaa enemmän minuutissa, 2000 miljoonaa tulee vastaan huomattavasti nopeammin. Jo 2-3 kertaa säännöllistä liikuntaa harrastava suomalainen voi näin ollen lisätä elinikäänsä usealla vuodella.

Pienikin määrä kävelyä auttaa

Kaikilla golfareilla ei välttämättä ole mahdollisuutta kävellä koko kierrosta, mutta se ei tarkoita että tehokas liikuntasuoritus jää puuttumaan. Sen sijaan että ajaisit golfautolla suoraan pallon viereen, jätä auto tielle ja kävele sieltä pallon luokse.

Kävelyä ei toki kerry 8-10 kilometriä, mutta suoritus on silti olla aktiivista harjoittelua. Golfautolla ajavat pelaajat kuluttavat keskimäärin 800 kaloria kierroksen aikana, mutta tätä määrää voi lisätä jo pienellä kävelyllä.

Yhdistä golf terveellisen ruokavalion kanssa

Golfin pelaaminen itsessään on suuressa roolissa painonpudotuksessa sekä terveellisessä elämäntyylissä. Kuitenkin on tärkeää yhdistää pelaaminen terveellisen ruokavalion kanssa. Perusajatus on yksinkertainen – laihtuaksesi sinun täytyy polttaa enemmän kaloreita kuin mitä syöt.

Golf itsessään polttaa noin 1500 kaloria kierroksen aikana, joten oikeanlainen ruokavalio helpottaa painonpudotusta nopeasti. Keskimääräinen kalorimäärä jota miesten ei pitäisi ylittää päivässä on 2500 ja naisilla 2000. Säännöllisellä golfin pelaamisella ja terveellisellä ruokavaliolla pääset helposti haluamiisi tuloksiin.

Katso alla olevalta videolta, miltä 2000 kaloria näyttää lautasella!