SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

24h junnugolfiin ehtii vielä osallistua myös lahjoituksin

PelaajalleSeuroille26. Kesäkuuta 2017

Peräti 46 seuraa ympäri Suomen järjestää juniorien hyväksi 24 tunnin mittaisen golfmarathonin. Tavoitteena on kerätä lahjoituksina noin 130 000 euroa.

Virallinen pelipäivä käynnistymisen osalta on maanantai, mutta kymmenkunta seuraa on ajoittanut tapahtuman aiemmaksi tai myöhemmäksi.

Monet parhaista innovaatioista lähtevät pienistä oivalluksista ja tämän käynnistämästä toiminnasta.

Nokia River Golfin toimitusjohtajana nykyään toimiva@Kimmo Sirainen käynnisti kesäkuussa 2013 24h juniorigolfin haastamalla yksityishenkilöt ja yritykset mukaan tukemaan vuorokauden mittaista liikuntasuoritusta golfkentällä.

Projekti sai lentävän lähdön, Sirainen parinaan Tero Kokkonen saivat lahjoituksina Lakeside Golf Vammalan junioritoiminnan tukemiseen 11 000 euroa. Yhteistyökumppanit maksoivat 0,25 -5 euroa parivaljakon kustakin parista.

Seuraavalla kaudella 2014 parivaljakko keräsi samalla konseptilla 16 700 euroa.

Toisena vuonna toiminta myös monistettiin, mukaan lähti 25 seuraa. Yhteispotti seurojen junnutoiminnan hyväksi oli 100 000 euroa.

Nurmijärvellä midit ovat pelanneet 24h junnugolfin hyväksi. Kesällä 2016 varoja käytettiin mm. seuran juniorien viikonloppuleiritykseen.

24h junnugolf on levinnyt kolmen seuraavan kauden aikana valtakunnalliseksi tapahtumaksi. Seurojen junioritoimintaan on tilitetty vuosina 2013-2016 yhteensä 380 000 euroa.

Edelliskaudella mukana oli 43 seuraa, varoja kertyi ennätyksellisesti 140 000.Golfliiton ja seurojen yhteinen tavoite 24h junnugolfin osalta on muistuttaa golfyhteisöä junioritoiminnan merkityksestä, madaltaa aloittamiskynnystä sekä ohjata varoja seurojen junioritoimintaan.

”Seurat päättävät itse, miten varoja käytetään. River Golfissa uskon panostuksen kohdistuvan junnujen käytössä oleviin välineisiin, uusien juniorien kurssitoiminnan tukemiseen sekä opetustoiminnan lisäämiseen”, Sirainen ennakoi.

 

Myyntityötä silmästä silmään ja puhelimitse

Kahdesta ensimmäisestä 24h junnugolfvuodesta Sirainen muistaa erityisesti hengen ja yhdessä kokemisen tunteen joka levisi seuran jäseniin ja klubin alueelle jo ennen vuorokauden mittaista peliä.

Kimmo Sirainen polkaisi ideallaan käyntiin golfväkeä yhdistävän marathonin, jonka tuotto ylittänee tämän kesän jälkeen 500 000 euroa.

”Lähes kaikki puhuvat lämpimästi klubiyhteisöstä, jossa juniorit ovat aktiivisesti mukana jatkuvuutta varmistamassa. Myyntityö täytyy tehdä kuitenkin silmätysten tai puhelimitse. Kylmät listat klubitalon seinillä eivät kokemukseni mukaan toimi. Henkilökohtaisen osallistuttamisen kautta saadaan varoja ja lahjoittajille hyvä mieli”, Sirainen muistuttaa.

Ensimmäisellä kerralla hän soitti ajomatkoiltaan hankkeen tiimoilta 97 puhelua ja sai näistä 96 kumppania.

”Yleisin tukemisen muoto oli maksaa jokaisesta tekemästämme parista 0,25-5 euroa. Tässä tuotteistuksessa vain mielikuvitus on rajana. Yksi mahdollisuus on tietysti luvata kiinteä summa projektin tukemiseen”, Sirainen jatkaa.

 

Vaikkei Siraisella olekaan virallista asemaa 24h junnugolfissa, sen kehittyminen ja hyvinvointi ovat sydämen asia.

 

”Suomalaisten golfarien joukossa on tuhansittain intohimoisia seuraihmisiä ja valmentajia, joiden avulla junnutoiminta pyörii. Lajin jatkuvuuden edistäminen on yhteinen työmaamme, johon 24h junnugolfin kautta jokainen meistä voi osallistua pelaamalla tai lahjoittamalla hyväksi katsomansa summan”, Sirainen lopettaa.

Nokia River Golfissa Sirainen ja juniori-sekä kilpailutoiminnasta vastaava Tommi Jalkanen ovat suunnitelleet pelaavansa 26.-27. kesäkuuta vuorokauden aikana 8-9 kierrosta ja keräävänsä seuran junioritoimintaan 20 000 euroa.

Golfliiton projektivastaava Joonas Meuronen näkee 24h junnugolfin suurena mahdollisuutena myös Draivia kouluun projektin levittämisessä.

”Lukuisat seurat panostavat tänä vuonna saatuja varoja  Draivia kouluun-konseptiin. Osa seuroista lahjoittaa Draivia-kouluun settejä lähialueen kouluille. 24h-junnugolfille voi siis tulevaisuudessa toimia golfin näkyvyyden ja innostavuuden nostajana tarjoamalla kouluille mahdollisuuksia lajin kokeilemiseen”, Meuronen muistuttaa.

Seurojen sivujen ja twitterin kautta saa myös kontaktit toimijoille. Marathonin kulun seuraaminen, tsemppitoivotukset sekä toimintaan osallistuminen lahjoituksin vielä sen kuluessa ovat toivelistamme kärjessä”, Meuronen jatkaa.

24h junnugolfille toiminnasta saa lisätietoja golf.fi/24h-junnugolfille sivustolta sekä twitterin kautta.

Lisätietoja myös: Projektivastaava Joonas Meuronen 050 468 06 93

#24hgolf