SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Naisten EM-kisat Sloveniaan, Finnish Open peruttu

Covid-19Kilpagolf28. Toukokuuta 2020

Koronan vaikutus kilpagolfiin on kova, mutta vapautunut tila luo myös uusia mahdollisuuksia.

Koronavirusepidemian vaikutus kilpagolfiin on kova. Suomessa pelattavista kansainvälisistä kilpailuista tulee kansallisia, ja naisten EM-kilpailut siirtyvät Kytäjältä Sloveniaan. Kesäkuun alusta erityisjärjestelyin alkavassa kilpailutoiminnassa etenkin kotimaisten kilpailukiertueiden merkitys korostuu. Toisaalta kalenterista vapautunut tila luo myös uusia mahdollisuuksia.

Naisten EM-lyöntipelikisa siirtyy syyskuulle ja Kytäjältä Sloveniaan

Jo aiemmin tiedossa ollut Euroopan Golfliiton (EGA) päätös siirtää heinäkuun kilpailutapahtumat myöhempään syksyyn asetti Suomen kotikisat uuteen valoon. Kytäjä Golfin viheriöiden uudistustyö alkoi viiveellä, eikä kalenteri ymmärrettävistä syistä taipunut uuden kisaviikon vapauttamiseen kiireisen loppukauden aikana. Golfliiton halukkuuteen ja mahdollisuuksiin löytää uusi kilpailukenttä lyhyellä varoitusajalla vaikutti myös ennakointi voimassa olevien matkustusrajoitusten negatiivisesta vaikutuksesta kilpailun urheilulliseen tasoon.

EGA on sopinut naisten EM-lyöntipelin järjestämisestä Sloveniassa 2.-5.9. aikana. Päätös on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä, ja Golfliitto on myös ilmaissut halukkuutensa järjestää arvokilpailuja tulevaisuudessa tilanteen normalisoiduttua.

Nordic Leaguen osakilpailu Finnish Open vuoden tauolle

Timberwise Finnish Open oli kalenteroitu pelattavaksi Alastarossa elokuun viimeisellä viikolla. 55 000 euron ammattilaiskisa kuuluu pohjoismaisen satelliittikiertueen kärkitapahtumiin. Talouden varmistamisen kannalta oleellinen kumppanihankinta on kuitenkin vallitsevassa tilanteessa erittäin haasteellista. Siksi Golfliitto ja Alastaro Golf ovat yhteisymmärryksessä päättäneet siirtää resurssit ja tähtäimen seuraavaan kauteen. Suomessa ei siis pelata Nordic League -osakilpailua kaudella 2020.

Muutokset avaavat mahdollisuuksia

Koronavirusepidemian mukanaan tuomat rajoitteet ovat jäädyttäneet kansainvälisen kilpagolfin käytännössä kokonaan. Ammattilaisten kilpailukiertueet ja amatöörien isot kansainväliset kilpailut alkavat nykytilanteen vallitessa vasta  käytännössä elokuulla. Kaikki rankingit on jäädytetty ja on ilmeistä, että kauden 2020 pelioikeudet siirretään sellaisenaan seuraavalle kaudelle.

Kansalliselle kilpagolfille tilanne näyttäytyy erilaisena. Kauden varsinaiseksi avauskilpailuksi profiloituu Finnish Tourin 1. osakilpailu Hill Side Golfissa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Osanottajakaarti on ennennäkemättömän kova ja runsas. Listalla on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta koko kotimainen kärki. Tiedossa on myös, että kiertueen ns. villeistä korteista järjestetään poikkeuksellisesti karsintakilpailut sekä miesten että naisten sarjoissa.

Kansainvälisten pelimahdollisuuksien puuttuessa aukeaa kärkipelaajille tilaa kalentereissa. Uusia tapahtumia ja pelimuotoja on jo nähty, ja trendi jatkunee koko kauden. Ilahduttavasti kuvaan on ilmestynyt uusia toimijoita sekä kumppani- että järjestelytahoilla.

Elo-syyskuun vaihteessa vapautuneeseen jaksoon on myös suunnitteilla korvaavaa toimintaa. Golfliiton kilpailuyksikkö kartoittaa mahdollisuuksia järjestää SM-tason pilottikisa PARIPELINÄ, pelimuotoina Foursome, Fourball ja Greensome. Tästä tiedotetaan tarkemmin projektin edetessä.

Kilpailulle ei ole vielä sovittu järjestävää kenttää, joten kiinnostuneet tahot voivat olla yhteydessä Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvoseen (juha.juvonen@golf.fi)  neuvotteluja varten.