SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Weckman ja Lindström pysäyttämättömiä FJT:lla Porissa

Golfliitto26. Toukokuuta 2024

FootJoy Finnish Junior Tourin toinen osakilpailu oli huipputuloksista ja helteistä nautiskelua länsirannikolla

Kakkoset olivat ykkösiä Porissa, kun avauskilpailussa kaksi viikkoa sitten toiseksi sijoittuneet June Weckman ja Topi Lindström onnistuivat kirkastamaan kakkossijat upeisiin voittoihin aurinkoisessa Kalafornia Golfissa. Kenttä oli viritetty hyvään iskuun ja oli loistavassa kunnossa, eikä pelätty ukkosmyrskykään saavuttanut Kalaforniaa sunnuntaina.

Helteiset olosuhteet olivatkin tyttöjen sarjan voittajan June Weckmanin suurin vastus tänä viikonloppuna, kun voitto irtosi peräti 17 lyönnin erotuksella kakkoseen! Kierrostulokset 65-68-70 (-13) kertovat kaiken olennaisen Weckmanin suorituksesta, kun sunnuntaina ei tarvinnut kaasu pohjassa metsästää birdieitä. Finaalikierroksen tulos olikin hieno 17 par:in rivi yhdellä eaglella höystettynä.

Lauantain kahden kierroksen 14 birdietä toivat sen verran tukevan johdon, että viimeiselle kierrokselle ei suurempia paineita jäänyt. ”Putit ei tänään uponnut ollenkaan ja sen takia jäi birdiet tekemättä, mutta ihan tasasta peliä oli tänäänkin”, kertasi voittaja kun tiedusteltiin oliko jalka jo hieman pois kaasulta.

Tasaista peli oli todellakin oli koko viikonlopun ja nimenomaan tasaisen loistavaa. ”Pelaaminen oli aika helppoa, isommilta epäonnistumisilta säästyttiin ja pallo oli pelissä kokoajan niin se autto tohon tulokseen”, kommentoi June sitä oliko peli niin helppoa, mitä tulos antoi olettaa.

Muista palkintosijoista nähtiin sitäkin jännittävämpi taistelu, ja kamppailu toisesta sijasta kääntyi lopulta avauskisan voittajalle Sandra Palinille (75-73-72, +4). Tulos ei ole kun yhden lyönnin heikompi, kun kaksi viikkoa sitten voitossa mutta voittajan huippuvirettä ei voi riittävästi alleviivata. Hienosti kisasta suoriutuivat myös kolmossijaa jakaneet Emilia Koskinen (79-72-70, +5) ja Anna Ahonen (71-77-73, +5). Kaksi huippukierrosta ei kuitenkaan riittänyt tällä viikolla kolmatta sijaa korkeammalle, mutta potentiaali on nyt näytetty.

Poikien sarjan voitto irtosi Topi Lindströmille (68-67-71, -10) kolmen lyönnin erotuksella. Vaikka ero ei ollut läheskään yhtä suuri, kuin tyttöjen sarjassa, näytti tilanne olevan hyvin Lindströmin kontrollissa läpi kolmen kierroksen.

Ajatukset olivat samanlaiset myös voittajalla itsellään. ”Nyt saatiin pidettyä kaikki kolme rundia ehjinä, Pickalassa tuli se yksi pieni repsahdus joka maksoi silloin voiton”, saneli voittaja tällä kertaa suurin pysti kädessään.

Porin Golfkerhon lyhyehkö kenttä avasi birdiepaikkoja Lindströmille käytännössä väylälle kuin väylälle. ”Palveli kyllä tosin hyvin mun vahvuuksia, pitkästi tiiltä ulos niin ei jäänyt kun wedgeä käteen par 4:lla niin oli helppo tehdä birdieitä”, avasi Lindström vahvuuksiaan jotka näkyivät etenkin tiiltä.

Kovimman haasteen Lahden Golfin Lindströmille heitti kärkiryhmässä niin ikään sunnuntaina pelannut Samu Kyntölä (73-66-70, -7), jonka kakkoskierroksen seitsemän birdietä nostivat hänet voittotaisteluun. Kolmossijaa jakoivat kolme pelaajaa tuloksessa -5. Koko porukan parasta finaalikierrosta sivunnut Konsta Jutila (71-71-69) kruunattiin kolmoseksi parhaan 36 reiän tuloksella.

Palkintopallin ulkopuolelle jäivät hyvän kisan pelanneet Severi Varis ja Aapo Mattsson samaisella lopputuloksella.

Onnistumisia nähtiin laajemmallakin rintamalla, vaikkei kaikkea mahdukaan artikkelissa mainitsemaan, sillä kisassa tehtiin yhteensä jopa 11 eagle. Suurin kiittäminen tästä kovasta määrästä kuuluu Luukas Kruutille, joka latoi omienkin sanojen mukaan harvinaisesti jokaiselle kierrokselle eaglen – kahdesti väylälle numero 4.

Kesäkuu onkin junnuilla jo SM-kisojen täyteinen, joten toivotaan saman vireen jatkuvan myös varsinaisille kesäkuukausille!

Lopputulokset