SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Vanhempien junioreiden SM-mitalit ratkottiin Lakesidessa

Golfliitto2. Heinäkuuta 2021

Lakeside Golfin Pirunpelto-kenttä toimi tällä viikolla näyttämönä 18- ja 21-vuotiaiden junioreiden lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailuissa. Kenttä oli nimensä veroinen, sillä pelaajat joutuivat todelliseen testiin kapeiden väylien ja haastavien viheriöalueiden kanssa.

Torstain jälkeen sarjojensa piikkipaikoilla olleet Saku Halonen, Henni Mustonen, Oskari Schuvalow ja Oona Kuronen pitivät asemansa myös päätöskierroksella. Haloselle, Mustoselle ja Schuvalowille kultamitali oli ensimmäinen, mutta Kuronen juhli jo neljättä SM-kultaansa juniori-ikäluokissa.

Saku Halonen piti haastajat takanaan. Kuva Juha Hakulinen.

P21-sarjassa pelannut Saku Halonen (71–75–74, +4) kertoi, että hänen voittonsa salaisuus piili siinä, että hän pystyi pitämään pallonsa turvallisesti väylillä. Perjantain kierros oli tiukkaa vääntöä toiseksi sijoittuneen Aura Golfin Valtteri Venhomaan (+7) kanssa.

”Valtteri ei päästänyt minua helpolla tänään, ja taistelimme koko kierroksen ajan. Hän sai minua välillä kiinni, mutta onnistuin aina tekemään uudelleen eroa. Lopussa sain sitten hieman hengähtää, kun eroa tuli muutama lyönti”, Master Golf Clubia edustava Halonen kertoi.

Pronssia vanhempien poikien sarjassa voitti Vuosaari Golfin Oscar Darlington (+10).

Henni Mustonen onnistui tavoitteissaan Lakesidessa. Kuva Juha Hakulinen.

T21-sarjassa Tahkon Golfseuran Henni Mustonen (71–79–72, +6) on taistellut koko alkukauden pelinsä kanssa, mutta Lakesidessa kaikki oli toisin. Mustonen otti kisojen ylivoimaisimman kultamitalin, sillä eroa toiseksi sijoittuneeseen Virvik Golfin Matilda Svahviin (+12) oli kuusi lyöntiä. Espoon Golfseuran Katri Bakker (+14) sijoittui kolmanneksi.

”Tänään ei tarvinnut taistella. Pelasin tasaisesti ja varmasti: pallo väylälle, lähestyminen greenille tai sen lähelle ja sitten pari puttia. Lähdin tähän viikkoon kaksi tavoitetta mielessä, eli piti päästä cutista ja voittaa Suomen mestaruus. Jos vuosi sitten oltaisiin tultu tällaiselle kentälle pelaamaan, en olisi välttämättä tykännyt siitä, mutta nyt oli makea päästä pelaamaan näin vaikealle kentälle”, Mustonen jutteli voiton ratkettua.

Oskari Schuvalow on nostanut pelinsä uudelle tasolle. Kuva Juha Hakulinen.

P18-sarjassa kuljettiin alusta loppuun Vuosaari Golfin Oskari Schvalowin (72–73–76, +5) tahdissa. Toiseksi sijoittunut Golf Pirkkalan Roope Juslin (+9) jäi lopulta neljän lyönnin päähän voittajasta. Pronssimitali ojennettiin Vierumäen Golfseuran Veikka Viskarille (+10).

”Voiton salaisuus oli nöyryys. Löin tarpeeksi lyhyttä mailaa tiiltä, että pallo pysyi kentällä. Tänään oli hyvää peliä ja pelin kannalta tärkein upotus tuli 13. reiällä, kun Roope oli ensin chipannut birdien sisään, niin onnistuin sen jälkeen parimetrisessä par-putissani. Jos se olisi mennyt ohi, Roope olisi tullut aika lähelle”, Schuvalow kertasi kierroksensa ratkaisuhetkiä.

Oona Kuronen lyömässä draivia valmentajansa Anssi Kankkosen valvovan silmän alla. Kuva Juha Hakulinen.

T18-sarjassa Hattula Golfin Oona Kuronen (76–79–79, +18) oli matkalla ylivoimaiseen SM-kultaan, mutta päätöskierroksen 16. reiälle tullut tuplabogey ja 17. reiän triplabogey meinasivat suistaa kultajunan raiteiltaan. Kurosen onneksi etumatka oli sen verran reilu, että eroa toiseksi nousseeseen Virpiniemi Golf Clubin Kia Sormuseen (+20) jäi lopulta kaksi lyöntiä. Karelia Golfin Emilia Leppänen (+20) taipui kolmanneksi.

”Ihan mahtavalta tuntuu. Hyvä puttipeli oli tämän mestaruuden avain. Kenttä oli kyllä todella tiukka, ja täällä pääsi testaamaan omia taitojaan. Tämä oli tosi kivaa vaihtelua helpompiin kenttiin verrattuna”, Kuronen sanoi kilpailujen päätteeksi.

Lakesidessa nähtiin todella hieno kilpailutapahtuma, jossa pääosassa olivat tiukasti taistelleet pelaajat, peräti 60 vapaaehtoisen innokas apujoukko sekä huippukunnossa ollut Pirunpelto-kenttä.

Kilpailun päättäneessä palkintojenjakotilaisuudessa pidettiin minuutin hiljainen hetki entisen maajoukkueen päävalmentajan Fredrik Jendelidin muistoksi. Hän kuoli liikenneonnettomuudessa viime viikolla.