SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen Golfliitto ja Suomen PGA tiivistävät yhteistyötään

GolfliittoPelaajalleSeuroille31. Tammikuuta 2018

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Golfliitto ostaa PGA:lta koulutuspalveluita ja tarjoaa Finnish Tourille tuomaripalvelut.

Suomen Golfliitto ja Suomen PGA ovat solmineet uuden yhteistyösopimuksen. Sopimuksen mukaisesti Suomen PGA toteuttaa koulutuksia golfopettajille ja valmentajille. Golfliitto puolestaan vastaa tuomaripalveluista Suomen PGA:n hallinnoimalla kotimaisen ammattilaisgolfin pääkiertueella Finnish Tourilla.

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen on erittäin tyytyväinen siitä, että uusi sopimus saatiin aikaan ja molemmilla osapuolilla oli vahva tahto yhteistyön syventämiseen.

”Golfliitto haluaa tukea seuroja omassa työssään. Siksi meillä on PGA:n kanssa suuri yhteinen intressi auttaa golfopettajia onnistumaan työssään entistä paremmin. Se hyödyttää samalla golfseuraa ja koko yhteisöä”, Korhonen sanoo.

”Me emme voi tehdä kaikkea liittona, vaan on tarkoituksenmukaista hankkia osaaminen sieltä missä sitä on. Vahva tahtotila yhteistyöhön oli aistittavissa jo silloin, kun aloitin työni elokuussa. Tämä sopimus on seurausta siitä ja tahtotilaan on nyt tartuttu konkretian tasolla”, Korhonen jatkaa.

Suomen PGA:n puheenjohtaja Mika Walkamo ja Suomen Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen olivat erittäin tyytyväisiä uuden sopimuksen syntymisestä.

Koulutuksia tullaan järjestämään kaikilla kuudella Suomen Golfliiton alueella. Alueelliset koulutukset koetaan tärkeiksi, jotta pääosin yrittäjinä toimivat prot ja golfopettajat pystyvät osallistumaan koulutuksiin kiireisen sesonginkin aikana ajankäytön ja kustannusten suhteen mahdollisimman tehokkaalla tavalla.

Alueellisten koulutusten lisäksi golfopettajille ja -valmentajille tullaan järjestämään erikseen räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia Suomen PGA:n toteuttamana.

”Näemme tilastoista, että monet golfin lopettaneista ovat aloittaneet lyhyen aikaa sitten. He eivät siis ole löytäneet paikkaansa yhteisöstä. Siksi paikallisella prolla on valtava vaikutus pysyvyyteen ja viihtyvyyteen. Pro on usein ensimmäinen aito ihmiskontakti golfkentällä”, Suomen Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Hanna Hartikainen muistuttaa.

PGA irtisanoutui Suomen Golfin strategian käytäntöön panosta noin vuosi sitten. Järjestön puheenjohtajan Mika Walkamon mukaan mitään esteitä hyvähenkiseen yhteistyöhön ei kuitenkaan enää ole.

”Henkilökemiat ja luottamuksen ilmapiiri ovat nyt paremmalla tasolla. Tällaista konkreettista sopimusta ei koskaan aikaisemmin ole tehty. Se oli mahdollinen, koska ajattelemme asioista samalla tavalla: kun saamme parempia valmentajia ruohonjuuritasolle, saamme lopulta parempia pelaajia huipputasolle ja kehityksestä hyötyvät kaikki”, Walkamo sanoo.

Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso kantoi tiistaina muuttolaatikoita uuteen toimistoonsa Helsingin Pitäjänmäellä.

”Nyt olemme päässeet konkretian tasolle ja puhuneet aidosti niistä asioista, joilla on merkitystä niihin haasteisiin, jota Suomen golfilla on. Emme toteuta strategiaa strategian itsensä vuoksi. Seurat hyötyvät paremmasta valmennuksesta ja se hyödyttää koko lajia Suomessa”, päättää Suomen PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso.

Järjestöjen välinen yhteistyö syvenee jatkossa luontevasti myös arjen tasolla, kun ne muuttivat kuluvalla viikolla samoihin toimitiloihin Helsingin Pitäjänmäkeen.