SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Messilä Golf 2018 Ladies Finnish Open -areenaksi

GolfliittoKilpagolf20. Tammikuuta 2018

Naisten Euroopan haastajakiertueeseen, LET Access -kilpailusarjaan, kuuluva Ladies Finnish Open pelataan kesäkuussa Messilä Golfissa, Hollolassa.

Kesäkuussa Messilän viheriöillä nähdään Suomen parhaimmiston lisäksi myös paljon kansainvälistä väriä. 120 naispelaajan joukkoon mahtuu sekä nousevia talentteja, että vankkaa kokemusta omaavia ammattipelaajattaria.

Ladies Finnish Openia on pelattu jo noin 20 vuoden ajan. Ensin Ruotsin ammattilaiskiertueeseen kuuluvana, ja vuodesta 2012 LET Access -kalenteriin sijoittuvana huipputapahtumana.

Vuoden 2017 voittaja oli Suomen Ursula Wikström, joka nähdään myös suurella todennäköisyydellä Messilässä puolustamassa voittoaan. Kilpailulla on suuri merkitys myös suomalaisille kärkiamatööreille, jotka pääsevät mittaamaan taitonsa ja tasonsa seurassa johon uran seuraava askel monella johtaa. Suomalaisia kilpailussa tulee olemaan mukana noin 40. Kilpailun palkintopotti on yhteensä 40 000€, josta voittajalle lohkeaa 6 400€.

Kilpailun vastuullinen järjestäjä on edelleen Suomen Golfliitto, joka tukee ammattilaisgolfia monella tapaa. Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen odottaa innolla tulevaa yhteistyöprojektia.

”Meillä on ollut tiedossa, että Messilä on tehnyt mittavia parannustöitä kenttäolosuhteissa viime vuosina. Huhut kentän loistavasta kunnosta on todettu oikeiksi, ja odotamme todella suurella mielenkiinnolla tulevaa kisaa. Edellisen kerran teimme merkittävää yhteistyötä arvokisojen tiimoilta 2005, jolloin lyöntipelin Suomen mestaruudet ratkottiin Messilässä.”

”Nyt pelaajien taso on muutaman piirun kovempi, jolloin myös uudistettu kenttä saa arvoisensa mittatikun.

Järjestelyjen osalta en ole huolissani. Tiedän, että puikoissa on vastuullisia toimijoita ja tarjolla paljon vapaaehtoistyövoimaa.”

”Kentän sijainti on kilpailun järjestämisen kannalta hyvä. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset ja majoitusmahdollisuuksia löytyy läheltä. Lahden seutu on selkeästi golfareiden aluetta, ja odotamme myös, että yleisö löytää reitin väylien reunalle kannustamaan omia suosikkejaan. Tätä varten tarjoamme myös jotain hauskaa oheisohjelmaa.”

Messilä Golfille tilaisuus tarjoutui yllättäen, mutta mieluisasti. Tiivis golfyhteisö juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan, ja siksi päätös ei ollut vaikea, kun halukkuutta järjestelykumppanuuteen ehdotettiin.

”Kun tällainen tilaisuus golfyhteisöllemme tarjoutui, toki tartuimme siihen innolla. Tämän tasoinen kansainvälinen kilpailu tuoda hienomme kenttäämme esille. Myös imagovaikutus urheilustaan tunnetulle Lahdelle ja sen lähialueelle on suuri. Messilässä on järjestetty useita kansallisia arvokilpailuja, joten osaamista ja kilpailun laadukkaaseen läpiviemiseen tarvittavaa talkooväkeä meiltä kyllä löytyy. Kilpailu kruunaa upeasti seuramme 30-vuotisjuhlavuoden”, toteaa Messilä Golfin puheenjohtaja Ilkka Varmavuo ja toivottaa LETAS -perheen Messilän puolesta tervetulleeksi.