SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Lahti tilasi Draivia kouluun! -välineet kaupungin jokaiseen peruskouluun

Aloita golfGolfliittoSeuroille8. Helmikuuta 2017

Golfliiton Draivia kouluun! -ohjelmalla on ollut lentävä lähtö.

Viime syksynä lanseerattu Draivia kouluun! -ohjelma on lähtenyt todella vauhdikkaasti liikkeelle ympäri Suomea. Alakoulujen liikuntatunneille suunnattu Draivia kouluun -ohjelma vastaa uuden opetussuunnitelman tarpeisiin ja tuo golfin ”lasten näköisenä” ja turvallisena liikuntatunneille. Hankkeen koulutuksiin on ottanut osaa jo noin 550 henkeä, joista valtaosa on ollut opettajia ja osa myös golfseurojen toimijoita. Koulutuksen saaneiden määrä kasvaa kevään myötä vielä paljon lisää, sillä 21 koulutusta on jo lyöty lukkoon.

Hyvin sujuneiden koulutusten lisäksi Draivia kouluun -välineitä on hankittu kouluihin ja seuroihin hyvää tahtia. Golf Talma esimerkiksi lahjoitti kuusi settiä lähialueiden kouluille, Muuramen kunta tilasi kuusi settiä kouluilleen, Katinkulta Golf antaa kuudelle koululle setin käyttöön ja myös Raision kaupunki tilasi neljä settiä. Ylivoimaisesti suurimman panostuksen teki kuitenkin Lahden kaupunki, joka tilasi kaupungin jokaiseen peruskouluun yhden Draivia kouluun -setin, yhteensä 30 settiä.

Draivia kouluun -välinepaketin sisältöön kuuluvat muun muassa isolapaiset mailat, lyöntialustat, palloja ja erilaiset tarrakohteet. Kuva Juha Hakulinen.

Lahden kaupungin nuorisotyön ja perusopetuksen koordinaattori Suvi Lappalainen kertoo, että kaikki Lahden koulut ovat mukana Liikkuva koulu -ohjelmassa. Se toimi pohjana tälle hankinnalle. Mutta se ei ollut ainoa syy.

”Meillä on todella monta koulua tällä hetkellä remontissa sisäilmaongelmien takia, ja lapset käyvät koulua parakeissa ja erilaisissa väistötiloissa. Kun koulu menee remonttiin, menevät usein myös liikuntasalit käyttökieltoon. Yksi Draivia kouluun -settien parhaista puolista meidän näkökulmasta onkin se, että niiden kanssa ei aina tarvitse isoja liikuntasaleja, vaan erilaisia rasteja voi pitää käytävillä ja luokkien nurkissa”, Lappalainen sanoo.

Lappalaisen toiveet välineiden käytöstä ovat korkealle.

”Uskon, että näiden settien avulla saadaan aikaiseksi mukavaa kisailua ja yhdessä oloa välitunneilla ja liikuntatunneilla. Jokainen koulu saa totta kai tehdä omat variaationsa, miten välineitä käyttävät, mutta me haluamme tarjota jokaiselle koululle mahdollisuuden tutustua golfiin näiden välineiden avulla”, Lappalainen jatkaa.

Golfliitto järjestää maaliskuussa Lahdessa kolme Draivia kouluun -koulutusta, joihin Lappalainen toivoo suurta osanottoa alueen koulujen opettajista. Näin tuoreista välineistä saa parhaan tehon irti.

Draivia kouluun -tunneilla pääsee esimerkiksi kokeilemaan, kuinka chipit sujuvat. Kuva Kuoppanummen koululta, Vihdistä. Kuva Juha Hakulinen.

Golfliiton Draivia kouluun -koordinaattori Liisa Ruuda on iloinen, että Lahti lähti näin isolla panostuksella hankkeeseen mukaan.

”Tämä on ensimmäinen näin iso tilaus, ja tämä on todella hieno asia. Näin saamme koko kaupungin mukaan juttuun. Monesti ongelma on juuri siinä, että opettajat ovat käyneet koulutuksen, mutta välineitä ei sitten olekaan kaikissa kouluissa”, Ruuda kertoo.

Ruuda on erityisen tyytyväinen siihen, että Lahden alkuinnostus hanketta kohtaan johti myös oikeisiin toimenpiteisiin.

”Monet ovat olleet kiinnostuneita Draivia kouluun -ohjelmasta, mutta eivät ole sitten kuitenkaan pystyneet syystä tai toisesta hankkimaan välineitä. Kouluilla on varmasti paljon erilaisia kohteita, mihin he haluaisivat käyttää rahaa, mutta sitä ei vain aina ole. Mutta tämä on hienoa, että Lahti pystyi myös toteuttamaan hankinnan”, Ruuda kiittelee.

Draivia kouluun -ohjelma jatkuu tiiviisti, ja uusia kouluja tulee mukaan hyvällä tahdilla. Ruuda kuitenkin muistuttaa, että vasta murto-osa Suomen kouluista on hankkeessa mukana. Eli työmaata riittää vielä. Myös koulujen ja golfseurojen väliselle yhteistyölle Ruuda toivoo lisäkipinää hankkeen myötä.

”Me kutsumme näihin Draivia kouluun -koulutuksiin myös aina paikalliset golfseurat mukaan, joten toivoisin, että koulujen ja golfseurojen välinen yhteistyö tiivistyy tämän ohjelman avulla”, Ruuda sanoo.