SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Koski-Golf, Kurk Golf ja Oulun Golfkerho ehdolla Vuoden golfseuraksi

GolfliittoSeuroille21. Helmikuuta 2018

Top 3 -seurat nousivat pisteissä selkeästi muiden edelle.

Suomen Golfliitto palkitsee 3. maaliskuuta Helsingissä hotelli Clarionissa pidettävässä Suomen Golfgaalassa Vuoden golfseuran. Valintaprosessin loppusuoralle etenivät Koski-Golf, Kurk Golf ja Oulun Golfkerho, joista yksi tulee saamaan tavoitellun tittelin.

Golfliitto teki pisteytyksen yhdeksästä seurasta, jotka edustivat liiton kaikkia alueita. Lopulliseen palkintosija-arviointiin nousivat selkeästi mainitut kolme seuraa. Golfliiton toimiston eri asiantuntijat pisteyttivät seurat seuraavilta osa-alueilta: junioritoiminta, jäsentoiminta, kilpa- ja huippu-urheilu, järjestötoiminta, yhteiskuntavastuu ja muut erityistoimet.

Kolme parasta seuraa ansioituivat jokaisella osa-alueella.

”Vaikka osa pisteistä meneekin arvioitsijan harkinnan mukaan, selkeitä mittareita löytyy useita, kuten seuran uusien pelaajien ja jäsenten asiakastyytyväisyys, jäsenmäärän kehitys, junioritoiminnan laatutekijät, järjestötoimintaan osallistuminen, koulutustoimintaan osallistuminen, menestys kilpagolfissa, ympäristöohjelman toteutuminen ja aloittelijan polun toimenpiteet”, SGL:n seuratoimintayksikön päällikkö Aleksi Valta sanoo.

Ensimmäistä kertaa pisteytyksessä oli mukana yhdenvertaisuus kohdassa yhteiskuntavastuu.

”Kolme seuraa nousi pisteissä selkeästi muiden edelle. Voidaan puhua jonkinlaisesta yllätyksestä, varsinkin kun pisteytyksessä oli mukana sellaisia golfin ”powerhouseja”, kuten Pickala Golf Club, Nokia River Golf ja Vaasan Golf.”

Halu tehdä ja onnistua yhdessä on tunnuksenomaista koskigolfilaisille.

Koski-Golf

Junioritoiminnan laatuseura Koski-Golf on intensiivisesti mukana lajin kouluohjelman Draivia kouluun! -toteuttamisessa. Erityistä huomiota seura saa aktiivisuudestaan junioreiden kilpailutoiminnassa.

Koski-Golf kunnostautuu myös ahkerana toimijana liiton tapahtumissa ja toiminnan kehittämisessä. Seurassa tehdään tiivistä toimikuntatyöskentelyä, lisäksi tapahtumissa ja toiminnassa on paljon vapaaehtoisia. Koski-Golf tekee alueellaan myös seurojen välistä yhteistyötä.

Kuusankosken kentälle on rakennettu futisgolfkenttä houkuttelemaan uusia kohderyhmiä golfkeskukseen, valmisteilla on myös frisbeegolfkenttä.

Seura palkitsee vuosittain jäseniään menestyksen ja toiminnan mukaan, esimerkkinä vuosittainen palkinto toimikuntatyöstä.

Olemme onnekkaita, kun meillä on niin paljon hyviä ja taitavia vapaaehtoisia.

Koski-Golf vietti viime kaudella 30-vuotisjuhlavuottaan, jonka päätapahtumina olivat juhlakilpailu iltajuhlineen. Muita kohokohtia olivat rap-tapahtuma junioreille golfleirin yhteydessä sekä Itä-Suomen seurojen kaupunkiottelu.

Juniori- ja talkootoiminta tulee toiminnanjohtaja Katja Tähdelle ensimmäisenä mieleen kysyttäessä hänen mielipidettään, miksi 170 henkilöllä jäsenmääräänsä kasvattanut Koski-Golfin on vuoden 2017 kolmen parhaan golfseuran joukossa.

”Olemme onnekkaita, kun meillä on niin paljon hyviä ja taitavia vapaaehtoisia. Monessa seurassa heistä on pulaa”, hän sanoo, ja iloitsee klubitoimikunnan uuden vetäjän aikaansaannoksista.

Toiminnan hyvää virettä aiotaan Kuusankoskella ylläpitää jatkossa muun muassa tärkeällä uudistusprojektilla; suunnitteilla on tehdä isoja parannuksia kentän harjoitusalueisiin.

”Seuran puolesta tarjoamme ensi kaudella jäsenistölle myös varta vasten räätälöityjä range-päiviä.”

Oy:n hallituksen jäsen Hans Weckman on kuulunut pitkään Kurk Golfin tukipilareihin.

Kurk Golf

Kurk Golf on junioritoiminnan laatuseura, joka kehittää systemaattisesti junioritoimintaansa. Junioreille kerättiin resurssia kesällä järjestetyssä 24 tunnin pelitapahtumassa.

Pelikierroksia 27-reikäisessä golfkeskuksessa tilastoitiin noin 31 000. Asiakkaita on kuultu ja toimintaa kehitetty saadun palautteen pohjalta. Myös golfin aloittelijoille on tehty selkeä ”kurkmainen” aloittelijan polku.

Seura on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä alueen ja Suomen golfia. Seuran pitkäaikainen nuijan kopauttaja Elisabeth Spåre päätti kahdeksanvuotiskautensa puheenjohtajana. Golfosakeyhtiön puolella tapahtui paljon puhuttu muutos, kun Golf Holdings Finland osti golfyhtiön osake-enemmistön.

Yleisluonteisesti Kurk Golfissa on pienen klubin helposti lähestyttävä ja sympaattinen tunnelma. Seuran henkeä kuvaa osuvasti slogan: ”Kurk on kiva”.

Vt. toimitusjohtaja Mika Mäkinen on luvannut tuoda täysin uudenlaisen konseptin junioritoimintaamme.

Kurk Golf ry:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Rinne on erityisen hyvillään seuran vireästä junioritoiminnasta ja naisjäsenten määrän kasvusta. Jälkimmäisestä hän kiittelee ladykapteeni Heidi Blomqvistia.

”Teimme myös kaksi vuotta sitten päätöksen, että emme tarvitse tasa-arvon nimissä erillistä naistoimikuntaa. Naisilla on toki riittänyt paljon omia tapahtumia.”

Rinne mainitsee, että pro Tommi Laitto on onnistunut junioreiden kanssa. Kehittymistä on tullut, ja joillekin harjoitusryhmiin halunneille on jouduttu tarjoamaan ei oota.

Lasten liikkuminen ylipäänsä on lähellä Rinteen sydäntä, sillä hän työskentelee jalkapalloseura Malmin Palloseuran toiminnanjohtajana.

”Maaliskuussa aloittava vt. toimitusjohtaja Mika Mäkinen on luvannut tuoda täysin uudenlaisen konseptin junioritoimintaamme. Odotan innolla ensitapaamistamme.”

Toimitusjohtaja Jukka Rissanen luotsaa ylpeydellä Oulun Golfkerhoa.

Oulun Golfkerho

Kolmen parhaan joukkoon pääsi kahdeksasta seurasta kolme eniten pisteitä saanutta seuraa. Oulun Golfkerho sai korkeat pisteet kaikilla osa-alueilla.

Oulussa satsataan päättäväisesti juniorityöhön. Golfliiton Draivia kouluun! -ohjelma on viety lähiseudun kouluihin, ja golfin demopäiviä on vedetty jopa iltapäiväkerhoissa. Keväällä Sankivaarassa golfiin kävi tutustumassa lähes 1000 koululaista. Pienemmille lapsille suunnatussa Nappulagolfissa oli kauden aikana mukana yli 150 lasta.

Pelkkä ehdokkuus tuntuu jo hienolta.

Myös pelattujen kierrosten lukema on vuodesta toiseen kunnioitettava. 60 000 kierroksen raja rikottiin taas syksyllä, vaikka kylmä kevät viivytti kesäviheriöiden avaamista.

OGK:n toiminta on muutenkin myötätuulessa. Jäsenmäärä kasvaa, ja kentät ja klubitalo palveluineen ovat hyvässä kunnossa.

”Taustalla on hyvä porukka ja yhteen puhaltamisen henki. Asiat on hoidettu fiksusti”, Oulun Golfkerhon toimitusjohtaja Jukka Rissanen kertoi Golflehdelle viimevuotisessa haastattelussa.

”Pelkkä ehdokkuus tuntuu jo hienolta, ja olen ylpeä joukkojemme tekemästä työstä”, Rissanen viestitti tiistaina lomamatkaltaan.