SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Junioreiden kilpagolfkausi huipentuu finaaliviikonloppuun

GolfliittoJunioritKilpagolf17. Syyskuuta 2021

Lahden Golf ja Porin Golfkerho toimivat isäntinä ja emäntinä tulevana viikonloppuna, kun junioreiden Fujitsu Finnish Junior Tour ja Future Tour päättyvät finaalikilpailuihin. Toukokuussa käynnistynyt kilpailukausi saa arvoisensa päätöksen, kun juniorit pääsevät vielä kerran tänä kesänä näyttämään parastaan.

Tyttöjen Finnish Junior Amateur Rankingia (FJAR) johtava Oona Kuronen on pelannut vain kolme juniorikilpailua tällä kaudella, mutta tahti niissä on ollut todella vakuuttavaa: voitto kauden ensimmäisestä FJT-kilpailusta Kullosta, 18-vuotiaiden tyttöjen lyöntipelin SM-kultaa Lakesidesta ja pronssia saman ikäluokan reikäpelin SM-kilpailuista Aulangolta.

Hattula Golfia edustavalle Kuroselle Lahden Golf on mieluisa kisakenttä, sillä hän voitti siellä 16-vuotiaiden reikäpelin Suomen mestaruuden vuonna 2018. Tämän viikon tavoite on Kurosella myös selkeänä mielessä. ”Tavoite on voittaa kilpailu ja sitä myötä myös olla rankingissa ykkönen. Mutta voittoa ei tule, jos sitä lähtee liikaa etukäteen miettimään, vaan pitää pelata yksi lyönti kerrallaan”, Kuronen tietää.

Kuronen on finaalikilpailuun lähdettäessä todella niukassa rankingjohdossa, sillä hänen pistesarakkeensa näyttää 758,61 pistettä. Välittömästi hänen takanaan on viime vuoden tyttöjen FJAR-voittaja Anastasia Hekkonen (750,93), ja myös Fanni Grönlund on aivan lähituntumassa 750,27 pisteellään. FJT-kilpailuissa pelataan lauantaina 36 reikää, ja sunnuntaina finaalikilpailuun selvinneet 36 poikaa ja 12 tyttöä pelaavat ratkaisevan 18 reiän kierroksen.

”Minulle se sopii, että pelataan kaksi kierrosta päivässä. Olen jopa pelannut sen toisen kierroksen yleensä paremmin kuin sen ensimmäisen. Nyt on luvattu aika kylmää säätä viikonlopulle, niin pitää vain pitää itsensä lämpöisenä koko ajan”, Kuronen muistuttaa.

Poikien puolella Vuosaari Golfia edustava Oskari Schuvalow lähtee finaaliin ylivoimaisena rankingykkösenä. Hänellä on pisteitä kerättynä 752,38. Toisena kokonaistilanteessa oleva Jussi Kumpulainen on Schuvalowia reilut 300 pistettä perässä, eikä näin ollen enää voi saavuttaa pitkälyöntistä Schuvalowia.  Vaikka rankingin voitto on jo ratkennut, finaalikilpailussa nähdään varmasti huippugolfia myös poikien puolella.

Future Tourin finaalikilpailussa Porissa on mukana kaikkiaan 147 pelaajaa seitsemässä eri sarjassa. Tyttöjen ja poikien Elite-sarjassa tullaan varmasti pelaamaan huipputuloksia, kun urallaan kohti kirkkaita valoja tavoittelevat tulevaisuudenlupaukset pistävät parastaan. Huippusuorituksia ja onnistumisen elämyksiä on luvassa myös Challenge, Red ja Easy-sarjoissa, joissa kilpagolfiin innostuneet juniorit näyttävät taitojaan ja tavoittelevat palkintopallisijoja. Juniorigolfin superviikonlopun etenemistä voit seurata Golfliiton somekanavista ja tulospalvelun kautta. Kattava raportti kilpailuista julkaistaan sunnuntaina kilpailujen päätyttyä.

Oona Kuronen
Oskari Schuvalow

Tulosseuranta Fujitsu Finnish Tour Finaali

Tulosseuranta Future Tour Finaali