SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Hietala hieman karussa ja Nummenpää täysin omilla luvuillaan Aura Golfin SM-kisoissa

GolfliittoKilpagolf20. Heinäkuuta 2018

Petri Takkunen otti komennon erityisgolfareiden SM-kilpailun avauspäivänä.

Lyöntipelin SM-kilpailuiden tuloslistan kärkinimiin ei tullut muutoksia kilpailun kolmannella kierroksella, kun Alex Hietala ja Elina Nummenpää pitivät asemansa kilpailun kärjessä. Hietala on pelannut kolme ensimmäistä päivää yhteistulokseen -9. Nummenpään nimen perässä komeilee luku -7.

Hietalan alkutaival perjantain kierroksella ei ollut kovinkaan vakuuttavaa tekemistä. Hän oli kuuden reiän jälkeen jo kolme yli parin, ja johtotila oli vaihtunut takaa-ajajan rooliin. Kaikki muuttui kuitenkin 7. väylällä.

”Löin täydellisen bunkkerilyönnin, ja oli kiva katsoa, kun pallo vieri reikään”, eaglella pelinsä suunnan kertaheitolla kääntänyt Hietala nautiskeli.

”Se oli päivän kohokohta, mistä sai paljon virtaa loppukierrokselle.”

Kullo Golfia edustavan Hietalan peli oli kahtena ensimmäisenä päivänä ollut hyvin uomissaan, mutta perjantaina hänellä oli hieman vaikeuksia saada hommaa toimimaan.

”Tuli aika hyvä tulos siihen nähden, miten oikeasti pelasin”, Hietala sanoi suoraan.

Hietalan ajatukset eivät voi vielä karata voittopuheen suunnitteluun, vaikka eroa toisena olevaan Santeri Lehesmaahan (-6) on kolme lyöntiä. Se ei ole mikään ero 18 reiän kierroksella. Myös Elias Haavisto, Juuso Kahlos ja Veeti Mähönen (-5) ovat hyvin iskuetäisyydellä.

Hietala ei kuitenkaan suuremmin päätöskierroksesta murehtinut.

”Tulin juuri kentältä, enkä ole ehtinyt miettiä, minkälaista se on huomenna pelata. Katsotaan, mitä ilta tuo eteen, että tuleeko pahoja painajaisia”, Hietala naureskeli.

Nummenpäällä hurja tahti päällä

Naisten kilpailussa Elina Nummenpää on karannut täysin omille luvuilleen. Nummenpää on kolmen kierroksen jälkeen seitsemän alle parin, ja eroa Krista Bakkeriin (+1) on peräti kahdeksan lyöntiä. Emilia Tukiainen ja Sanna Nuutinen jakavat kolmatta sijaa (+2).

Kahdeksan lyönnin johdosta on iloista lähteä viimeiseen päivään.

Perjantaina tuloksen 69 pelannut Nummenpää ei ollut täysin tyytyväinen kierrokseensa, vaikka kärkitila vahvistuikin.

”Ei ollut ihan yhtä hyvä päivä kuin kaksi aiempaa. Mutta hyvähän se on, että pystyy heikommallakin pelillä pelaamaan tällaisen tuloksen”, Nummenpää pohdiskeli.

Pitkän hellejakson jälkeinen sadepäivä tuli osalle pelaajista yllätyksenä, ja näin kävi myös Nummenpäälle.

”Otin viime tingassa Tampereelta yhden pitkähihaisen paidan mukaani. Ja sadekamat olivat autossa. En ollut yhtään varautunut tähän keliin, vaikka olen aina todella tarkka, kun lähden kisareissuun. Ehkä tämä kuvastaa, kuinka rennolla asenteella tämän viikon kilpailuun lähdin”, Nummenpää nauroi kierroksen jälkeen.

Sade teki pelistä haastavaa

Aura Golfissa pelataan perjantaina ja lauantaina myös erityisgolfareiden Suomen mestaruuksista. Karelia Golfin Petri Takkunen sai kilpailuun parhaan startin pelaamalla tuloksen 82 (+11).

Yhdellä kädellä pelaava Takkunen harmitteli vesisadetta, joka tekee hänen peliinsä normaalia enemmän hallaa.

”Kun pelaan yhdellä kädellä, ja käsi kastuu, niin maila pyörii lyönnissä kädessä. Yritin lyödä vähän hiljempaa, mutta sitten avaukset karkailivat vasemmalle ja oikealle. Mutta kierros meni suurin piirtein niin kuin pitikin. Sade oli suurin ongelma”, Takkunen harmitteli.

Lauantain päätöskierroksen lähdöt alkavat kello 8.00, ja viimeiset ryhmät lähtevät kentälle kello 10.10. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan taistelua Suomen mestaruuksista.