SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfviikko innosti ympäri Suomea

Aloita golfGolfliittoSeuroille15. Kesäkuuta 2016

Edes kesämyrsky ei latistanut Kansallisen Golfviikon menoa ja koleasta säästä huolimatta Golfviikkoa vietettiin hyvissä tunnelmissa.

Kansallista Golfviikkoa, RioGolfviikkoa vietettiin viime viikolla golfklubeilla ympäri Suomea. Jokainen mukana ollut seura oli saanut muokata Golfviikon tapahtumansa omannäköisiksi ja tapahtumien kirjo olikin laaja. Golfviikon päättänyt sunnuntai oli monessa seurassa nimetty Naisten sunnuntaiksi.

”Päällimmäisenä fiiliksenä Golfviikosta on hyvä pöhinä ja meininki. Seuroissa vaikutti olevan hyvä fiilis ja erilaisia tapahtumia järjestettiin ympäri Suomea. Tänä vuonna taisi olla huonoin sää, mitä Golfviikolle on koskaan sattunut, joten se ymmärrettävästi saattoi karsia jonkin verran porukkaa. Kesämyrskystä huolimatta fiilis viikon jälkeen on hyvä ja golf sai mukavasti näkyvyyttä myös valtakunnallisesti”, Golfliiton seurakonsultti Aarni Nordqvist fiilistelee.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Golfviikossa oli mukana 81 seuraa ja Rio Lähipelitestin järjesti 35 seuraa. Naisten sunnuntaissa mukana oli lähes 40 seuraa. Golfviikon tarkemmat kävijämäärät selviävät lähiviikkojen aikana.

”Ladygolfarit ovat tehneet hienoa työtä uusien pelaajien mukaan saamisessa kivalla tavalla. Siitä täytyy antaa heille tunnustusta”, Nordqvist jatkaa.

Perheet ja juniorit mukaan pelaamaan

Kartanogolfissa Golfviikon päätapahtumana oli toista kertaa järjestetty Puistokävely. Päivä alkoi alkujumpalla, jonka jälkeen vuorossa oli uimari Jenna Laukkasen haastattelu. Haastattelun jälkeen kenttä kierrettiin kävellen golfmaisemia samalla ihastellen. Kävelyn päätteeksi osallistujille oli vielä tarjolla keittolounas.

”Tavoitteenamme oli saada uusia ihmisiä näkemään golfkenttää ja kävelemään ja liikkumaan. Saimme hyvin väkeä paikalle jälleen ja sääkin suosi meitä”, Kartanogolfin toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen kertoo.

Kartanogolf haluaa korostaa juurikin golfin kuntourheiluimagoa.

”Kuntoilun puolesta golf on erittäin hyvä laji ikääntyville ihmisille. Meillä Kartanogolfissa on tavoitteena tuoda golfista esille juuri tätä puolta”, Ruuskanen kertoo.

Rion olympialaisiin valmistautuva uimari Jenna Laukkanen oli Puistokävelyn vetonaula. Laukkanen myös kiersi kentän muiden osallistujien kanssa. Kuva: Kartanogolf
Vierailevana tähtenä Puistokävelyllä oli olympialaisiin valmistautuva uimari Jenna Laukkanen. Laukkanen kiersi myös kentän muiden osallistujien kanssa. Kuva: Kartanogolf

Virpiniemi Golfissa Golfviikkoa vietettiin koleissa olosuhteissa, mutta kävijöitä riitti kylmyydestä huolimatta.

”Meillä meni viikko hyvin ja vaikka viikko olikin jäätävän kylmä, niin junnutapahtumissa oli mukavasti porukkaa. Eniten kentälle veti väkeä ”koukuta kaveri/junnu” -teemamme”, Virpiniemi Golfin toimitusjohtaja Kalle Hirvisalo kertoo.

Sekä Revontuli Golfissa että Kalajokilaakso Golfissa perheet olivat näkyvin ryhmä Golfviikon tutustujista.

”Meillä oli aika leikkimielisiä tapahtumia, joiden kautta esittelimme golfia rennolla otteella. Erityisesti puistogolfratamme herätti kiinnostusta ja saimme ihmisiä innostettua jopa green card –kursseille sekä junnuharjoituksiin”, Revontuli Golf ry:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Kovanen kertoo tyytyväisenä.

Kalajokilaakso Golfissa onnistuttiin tavoittamaan paikalliset hyvin.

”Meillä oli tiivistä yhteistyötä paikallisten lehtien kanssa ja tätä kautta onnistuimme luomaan hyvän näkyvyyden Golfviikon tapahtumillemme. Lauantain päätapahtumassamme riitti vilskettä ja meille jäi ehdottomasti hyvä fiilis viikosta”, toimitusjohtaja Esa Takala iloitsee.