SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliitto tuomitsee golfkentällä tapahtuneen hanhen teloituksen täysin

GolfliittoPelaajalleSeuroille29. Syyskuuta 2017

Vantaan Golfpuistossa sattunut järkyttävä tapaus on poliisin tutkinnassa.

Vantaalla tapahtunut golfarin tekemä valkoposkihanhen teloitus on järkyttävä teko, joka on kuohuttanut viime päivinä koko lajia. Kyseessä on poikkeuksellinen tapaus, joka ei millään muotoa kuulu golfkentälle.

Tieto tapahtuneesta tuli Golflehden toimitukseen keskiviikkona aamupäivällä. Toimitus välitti järkyttävän videon suoraan poliisille, joka otti asian välittömästi tutkintaansa. Vantaan Golfpuiston toimitusjohtaja Ville Nurmi teki asiasta torstaina rikosilmoituksen.

”Suomen Golfliitto tuomitsee tapauksen täysin. Tekoa on mahdotonta ymmärtää. Tällainen käytös on perusteellisesti vastoin kaikkia niitä arvoja ja periaatteita, joiden varaan golf pelinä rakentuu”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen sanoo.

Tapaus on sattunut Vantaan Golfpuiston kentällä, jonka henkilökunta on ollut asiasta syvästi järkyttynyt. Tekijä ei tiettävästi ole Vantaan Golfpuiston jäsen.

”Golfliitto on tyytyväinen siitä, että poliisi on ottanut tapauksen heti tutkintaansa. Myös Vantaan Golfpuisto on toiminut asiassa päättäväisesti. Toivomme, että poliisi saa tekijän henkilöllisyyden selville ja että hän saa tekonsa mukaisen rangaistuksen”, Juha Korhonen sanoo.

Golfliitto muistuttaa, että golfin harrastajien luontosuhde on erittäin syvä. Luonnon kunnioittaminen koko eläimistöä ja kasvillisuutta myöten on keskeinen osa golfpeliä ja pelin etikettiä. Golfkentät ovat rikkaita ja rauhallisia elinympäristöjä kymmenille lintulajeille ja muille eläimille, jotka kuuluvat olennaisena osana golfkenttien luonnonympäristöön.