SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliitto tiedottaa: Hallitus jatkaa ensi vuoden suunnittelua

GolfliittoSeuroille17. Syyskuuta 2018

Hallitus kokoontui kahdeksatta kertaa torstaina 13.9.

Kokouksen alussa hallitukselle esittäytyi vasta valittu talouspäällikkö Teemu Savolainen (s. 1986), joka on tulossa töihin golfin pariin suurella innolla. Teemu kertoo olevansa energisyydellä ja asiakaslähtöisyydellä varustettu tiimipelaaja. Hän on valmistunut vuonna 2016 Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta Kauppatieteiden maisteriksi pääaineenaan laskentatoimi ja sivuaineina yritysjuridiikka ja hankintojen johtaminen. Työkokemusta viimeisimmin on UPM-Kymmenellä riskianalyytikon tehtävästä, ja sitä ennen Nesteeltä controllerin tehtävästä. Teemu on itse aktiivinen golfari ja hän aloittaa työt liiton toimistolla 3.10.

Päävalmentaja Fredrik Jendelid esitti raporttinsa menneestä kilpailukaudesta. Kohokohtana oli tietenkin miesten joukkuekisojen EM-kulta. Suomalaisten pelaajien menestys eri kisoissa ja kiertueilla on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen hyvää laajalla rintamalla. Päävalmentaja esitteli myös analyysinsa pelaajien ja systeemin kehityskohteista.

Golfliiton myynnistä ja markkinoinnista vastaava Kimmo Rantamäki esitteli yhteistyökumppanistrategian, jonka pääajatuksena on ”Road to Tokyo 2020”. Kimmo kertoi lisäksi ajankohtaista liiton yhteistyökumppanuuksien tilasta.

Toiminnanjohtajan katsauksessa pääasioina kerrattiin brändiuudistuksen tilannetta, vaalitoimikunnan työn edistymistä sekä uusien sääntöjen koulutussuunnitelmaa.

Hallitus käsitteli myös golfyhteisöjen elinvoimaa kehittävien ja tukevien toimintojen organisointia. Tavoitteena on toimintamalli, jolla pystymme auttamaan golfyhteisöjä onnistumaan omassa työssään. Toimintamallia kehitetään tavalla, joka mahdollistaa lisäarvon tuottamisen golfyhteisöille, aidon vuorovaikutuksen sekä yhteisymmärryksen ja luottamuksen lujittumisen. Isoina teemoina tulevat olemaan golfyhteisöjen elinvoiman, liiketoiminnan, olosuhteiden sekä valmennus- ja kilpailujärjestelmän kehittäminen. Toimintamalli tulee olemaan proaktiivinen.

Valmennus- ja kilpailutoiminnan kehittämisen osalta linjauksena on, että toiminta on strategian painopistealueiden mukaista: toiminta on sitoutunutta, tavoitteellista ja menestykseen tähtäävää.  Kilpaurheilutoiminta on urheilijan tarpeisiin perustuvaa ja tukee yksilön tiimiä ja valintoja. Toiminnassa painotetaan yksilön vastuuta sekä toiminnan resurssoinnilla tuetaan ja sitoutetaan kilpaurheiluun panostavia golfyhteisöjä.

Talouden osalta näyttää, että pääsemme lähelle nollatulosta huolimatta tämän vuotisista budjetin ulkopuolisista investoinneista (asiakasrekisterin ja eBirdien uudistaminen sekä Golfliiton brändin kirkastaminen). Riskinä on muutaman jäsenmaksusaatavan alaskirjaus.

Alueiden katsauksissa tuli systemaattisesti esiin alueiden huoli seurojen jäsenmäärän kehityksestä. Alueet valmistautuvat myös tulevaan syksyn liittokokoukseen vaaliteemalla.

Puheenjohtaja Hanna Hartikainen ilmoitti, että Suomella on mahdollisuus nimittää henkilö IGF:n Administrative Committeen jäseneksi Europa-Africa alueen edustajana. Työtehtävä käsittää osallistumisen puhelinkokouksiin sekä vuoden 2020 kokouksen Hong Kongissa. Hallitus päätti nimittää IGF:n Administrative Committeen jäseneksi Golfliiton hallituksen jäsenen Antti Peltoniemen.

Päätösasiana oli päättää ansiomerkinsaajat saatujen esitysten perusteella.

Seuraava hallituksen kokous pidetään 10.10.