SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliiton hallituksen katseet jo ensi vuodessa

Golfliitto22. Elokuuta 2018

Hallituksen vuoden seitsemäs varsinainen kokous pidettiin elokuun 17.-19. päivinä Vierumäellä.

Hallitus kokoontui Vierumäelle kolmeksi päiväksi suunnittelemaan ensi vuoden toimintaa ja samalla linjaamaan Suomen Golfliiton näkymiä pidemmälle aikavälille.

Ennen varsinaista kokousta Vierumäen Jan Ruoho ja Heikki Hietanen kävivät kertomassa Vierumäen ja Challenge Tourin kuulumiset. Vierumäen CT onnistui niin järjestelyiltään kuin myös suomalaisonnistumisten osalta loistavasti.

Hallitus aloitti viikonlopun varsinaisella kokouksella ja päätösasioilla. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa Golfliiton hallituksen sekä toimihenkilöiden ulkomaanedustuksia ja niistä raportointia. Kansainväliset yhteydet liittyvät olennaisena osana Golfliiton toimintaan ja liitto haluaa ottaa kansainvälisistä yhteyksistä parhaan mahdollisen hyödyn. Näin ollen jatkossa kansainvälisistä edustuksista tulee raportoida hallitukselle laajemmin kuin aiemmin. Muina asioina kokouksessa käsiteltiin liiton taloustilannetta sekä hallituksen jäsenten alueiden katsauksia. Talous on erittäin vakaalla pohjalla ja alueiden katsauksien perusteella kausi on mennyt pääosin positiivisesti.

Varsinainen kokous oli tällä kertaa lyhyt ja hallitus pääsi siirtymään ripeästi ensi vuoden suunnitteluun. Ensi vuoden suunnittelu aloitettiin tänä vuonna hyvissä ajoin ja liiton toimisto oli jo aiemmin elokuussa istunut yhdessä PGA Teemu Laakson ja FGMA/ SGK Antti Hiltusen kanssa kesän aikana kypsyteltyjen asioiden tiimoilla pariksi päiväksi alas. Lisäksi suunnittelun apuna oli golfyhteisölle tehdyn kyselyn tulokset. Golfliiton hallitus kiittää kaikkia golfvaikuttaja-kyselyyn vastanneita. Tulemme esittelemään tulokset vielä tarkemmin läpi, mutta nyt voi jo todeta, että kaikkien vastanneiden kesken toimialan nähdään olevan isossa murroksessa. Huolestuttavaa on se, että moni näkee tämän muutoksen negatiivisena. Toimialan muuttuessa yhä markkinaehtoisemmaksi nähdään vastaajien keskuudessa onneksi paljon myös positiivisia mahdollisuuksia.

Mennyt kesä on ollut suomalaisessa kilpagolfissa loistava, mikä on johtanut ansaitun median kasvuun. Golfyhteisöt mainitsivatkin tämän erittäin positiivisena asiana tekemässämme toimialakyselyssä. Myös viikonloppuna, hallituksen keskustelussa oli usein esillä lajimarkkinointi ja medianäkyvyys. Suomen Golfliitto tulee ensi vuonna ottamaan ison askeleen lajimarkkinoinnin edistämisessä. Pikavoittoja tämä ei varmasti tule tuomaan, mutta pitkällä tähtäimellä toivottavasti näemme tämän suomalaisen golfin elinvoiman kasvuna uusien pelaajien myötä. Lajimarkkinoinnin lisäksi Golfliitto tulee ensi vuonna tekemään uudistuksia viestintään ja tiedottamiseen.

Lajimarkkinoinnin lisäksi eniten keskustelua aiheuttivat kilpa- ja huippu-urheilutoiminnan organisointi sekä golfyhteisökonsultoinnin kehittäminen. Mediassa onkin ollut jo keskustelua siitä, tuleeko Golfliitto palkkaamaan päävalmentajan vai lähdetäänkö huippu-urheilutoimintaa viemään eteenpäin toisenlaisella rakenteella. Hallitus antoi tästä linjauksia suunnittelun jatkoon ja tiedotamme, kun asia etenee ja päätöksiä tehdään. Myös golfyhteisökonsultointia halutaan uudistaa ja terävöittää. Myös tämän osa-alueen suunnittelu jatkuu kohden liittokokoukselle esitettävää toimintasuunnitelmaa.

Ennen syksyn liittokokousta järjestämme golfyhteisöille webinaarin, jossa golfklubit pääsevät kuulemaan suunnitelmia ja vaikuttamaan. Webinaari järjestetään torstaina 20.9. ja tästä lähetetään pian kutsu.

Viikonlopun päätteeksi Golfliiton hallitus ratkoi keskinäisen golfparemmuutensa. Tänä vuonna Golfliiton hallituksen mestariksi pelasi Osmo Ruuska. Monena vuonna menestystä niittänyt Antti Peltoniemi jätettiin tänä vuonna toiseksi, Petri Hurrin ollessa kolmas.

Seuraava hallituksen kokous pidetään syyskuun puolivälissä, jolloin hallitus linjannee jo konkreettisemmin ensi vuoden painopisteitä.