SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Ennätykset uusiksi! OKM-seuratukea golfille lähes 200 000 euroa

Golfliitto30. Huhtikuuta 2021

Golf sai mahtavia uutisia, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) jakoi seuratoiminnan kehittämistukea seurojen junioritoimintaan ja monipuolisiin yhteishankkeisiin. Golfseuroille myönnettiin ennätysmäärä tukea – yhteishankkeiden myötä kaikkiaan 22 golfseuraa saa tukea toiminnan kehittämiseen. Golfseurojen tuet vaihtelivat 1500 – 22 000 euron välillä, ja yhteissumma oli mielettömän upea 195 500 euroa. Kaikkiaan Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi urheilulle ja liikunnalle 4,5 miljoona euroa.

OKM:n seuratukea saivat Aurinko Golf, Espoon Golfseura, Golf Pirkkala, HIFK Golf, Imatran Golf yhdessä Koski Golfin ja Viipurin Golfin kanssa, Kokkolan Golf, Lahden Golf, Meri-Lapin Golf, Messilä Golf yhdessä Kanava Golfin, Hartola Golfin, Vierumäki Golfin ja Lahden Golfin kanssa, Nokia River Golf, Porin Golfkerho, Santa Claus Golf, Tarina Golf, Tawast Golf yhdessä ja Aulanko Golfin kanssa sekä Tuusulan Golfklubi. Kaikki tukea saaneet seurat ja hankkeet löydät täältä.

Erittäin positiivista on, että yhdeksän täysin uutta hanketta sai rahoitusta ja niiden osuus golfin tuesta oli 122 500 euroa. Merkittävän noston golfin tukisummaan toivat etenkin viisi läpimennyttä harrastuskoordinaattorin kaksivuotista palkkaushanketta Espoossa, Helsingissä, Siilinjärvellä, Porissa ja Hämeenlinnassa. Tukea palkkaukseen annettiin kaikille yli 20 000 euroa. Myös golfseurojen jatkohankkeet menestyivät, ja ne koskevat yleensä koko perheen harrastamisen mahdollistamista. Esimerkkinä Messilä Golfin koordinoima perhegolfia Greeniä Koko Seutu -konseptilla yhdistetään hienosti monen seuran ohjaajat, vapaaehtoiset sekä teemapäivät yhteistyöhön.

”Tulos on upea ja ennätykset menivät ryminällä uusiksi. Tukea saaneissa hankkeissa golfia viedään rohkeasti lähemmäs lapsia ja nuoria, ja harrastamisen mahdollisuuksia monipuolistetaan. Lisäksi monta hyvää sparrattua hanketta jää odottamaan ensi vuoden hakuprosessia”, Golfliiton juniorivastaava Mika Hollo summaa. Golfliitolta saa sparrausta ja tukea seuratukihakuun. Syksyn hakuprosessiin kannattaa alkaa valmistautua syyskuussa. Myös junioreiden avoimissa Laatuseura-webinaareissa käydään läpi aihetta. Lisätietoja saa Mika Hollolta ja seurakehittäjä Hannu Paatelolta.

OKM-seuratukihaut 2021

Myöntöjä tehtiin 408, jotka kohdentuvat 109 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita mukana 43.
121 myöntöä seuroille, joille ei ole aikaisemmin myönnetty avustusta.
2-vuotisen hankkeen toisen vuoden avustuksia eli jatkohankkeita on 124 ja loput 284 myöntöä ovat uusille hankkeille.
Palkkausta sisältävissä myönnöissä 35 kohdistuu seuran ensimmäiseen palkkaukseen.
Pienin avustus on 1000 euroa ja suurin 25 000 euroa.
Hakemuksia tuli 817 ja niissä haettiin avustuksia yhteensä yli 11 miljoonaa euroa. Määrärahaa oli käytettävissä tälle vuodelle 4,5 M€.
Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemista sisältyy myönnöissä erityisesti 152 hankkeeseen.