SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Elina Nummenpäälle iso onnistuminen vanhalla kotikentällään

GolfliittoKilpagolf19. Heinäkuuta 2018

Aura Golfin kasvatti johtaa naisten SM-kilpailua kahden päivän jälkeen. Miehissä Alex Hietala on piikissä.

Lyöntipelin SM-kilpailujen toisena kilpailupäivänä Aura Golfin kentällä yksi nainen oli ylitse muiden. Elina Nummenpää (-5) pelasi tyylipuhtaan kuuden birdien kierroksen, ja tulostaululla komeili kierroksen jälkeen lukema 65 lyöntiä. Nummenpää siirtyi huippukierroksensa turvin naisten kilpailun piikkipaikalle peräti viiden lyönnin erolla Emilia Tukiaiseen (par). Krista Bakker (+1) pitää kolmospaikkaa kilpailun puolivälissä.

Nummenpää sanoi pelanneensa tasaista peliä ilman mitään pitkiä birdieputkia, vaan onnistumisia tuli tasaisesti koko kierroksen ajan. Tulos tuli lopulta vähän yllätyksenä Nummenpäälle.

”Kun tulin maaliin, niin en tarkalleen tiennyt, paljonko pelasin. Mutta oli sellainen tasainen fiilis, ja pystyin olemaan hyvin läsnä siinä hetkessä”, Nummenpää kuvaili huippukierroksensa jälkeen.

Kuusi alle parin on Nummenpään oma ennätys Aura Golfissa, vaikka hän on viettänyt siellä nuorempana lukemattomia tunteja harjoitellen ja pelaten.

”Olin silloin nuori ja kyvytön, ja siitä on niin kauan, kun olen siellä pelannut”, Nummenpää nauroi.

”Toki ne nuoruuden harjoitustunnit on tehty siellä, mutta tässä alkaa olla ikää jo mittarissa, ja ne nuoruusvuodet ovat takanapäin.”

Vanhalla kotikentällä pelattavat SM-kilpailut ovat Nummenpäälle juhla-aikaa. Hän tykkää kilpailla Suomessa, ja kisaviikon tunnelman on tarkoitus olla sopivan rento.

”Suomen kesä ja golfkilpailut, vaikea siitä on mitään negatiivista löytää”, Nummenpää tiivisti monen golfarin ajatukset.

Naisten sarjan cut oli +9.

Hietala harppasi kärkeen

Kullo Golfin Alex Hietala on miesten kilpailussa se, jota kaikki muut lähtevät ajamaan kiinni kolmannella kierroksella. Hietala on pelannut kaksi ensimmäistä päivää tuloksin 68–67 (-7). Perjantaina Hietala saa pelikaverikseen Lauri Ruuskan (-6) ja Veeti Mähösen (-4).

Alex Hietala saa pelata kaksi viimeistä päivää kieli keskellä suuta, että haastajat pysyvät hänen selkänsä takana. Kuva Iida-Lotta Juura.

Vasemmalta puolelta lyövä Hietala on pelannut kaksi ensimmäistä päivää tuloksellisesti varsin tasaista peliä. Lyöntejä on jäänyt myös kentälle, Hietala korostaa.

”Molemmat päivät ovat olleet varmaa peliä, ja molemmista kierroksista on sellainen fiilis, että jäi jopa vähän piippuun, mutta se kuuluu asiaan. Paljon oli hyvää, ja paljon oli parannettavaa. Se ehkä kuvastaa parhaiten näitä kahta ensimmäistä päivää”, Hietala sanoo rennon itsevarmasti.

Miesten lyöntipelin Suomen mestaruus on todella kova saavutus, sen Hietalakin tietää. Mutta hän ei ole antanut ajatustensa lähteä lentoon, vaan hän on keskittynyt pelaamaan päivä kerrallaan.

”Nämä kaksi ensimmäistä päivää ovat olleet todella leppoisia. En ole hermoillut yhtään, vaan olen nauttinut pelaamisesta. On sellainen sopivan nälkäinen olo”, juuri päivälliselle suunnannut Hietala sanaili.

Miesten kilpailussa cut-raja oli sama kuin naisilla, +9.

Kilpailu jatkuu perjantaiaamuna, ja kaikki pelaajat lähtevät kentälle kello 8.00-10.10.