SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Ada Huhtalalle triplavoitto Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa

GolfliittoKilpagolf16. Syyskuuta 2017

Vierumäellä pelattuihin kisoihin osallistui 144 pelaaja

Golf on ollut Koululiikuntaliiton kisaohjelmassa 2000 –luvun alusta ja se käynnistettiin uudelleen kuuden vuoden tauon jälkeen vuonna 2013. Kisaa on vuosina 2013-2017 pelattu Vierumäellä Suomen Urheiluopiston yhteydessä olevilla Cooke –ja Classic –kentillä.

Koululiikuntaliiton, Suomen Golfliiton sekä Vierumäen yhteistyössä järjestämän tapahtuman tavoitteena on mestaruuksien ratkomisen lisäksi myös kannustaa kouluja ottamaan entistä vahvemmin golfia mukaan liikuntatunneille ja koulujen liikuntatoimintaan.

”On tärkeää, että koululaiset saavat mahdollisimman monipuolisia liikuntakokemuksia. On luotava edellytyksiä erilaisten liikuntamuotojen toteuttamiseksi. Usein golf mielletään kalliiksi harrastukseksi ja tämän takia sen soveltuvuutta koulumaailmaan epäillään.”

”Yhteistyössä eri toimijat haluavat mahdollistaa kouluille golfin lajitutustumisia. Esimerkiksi Vierumäellä on nähty hieno esimerkki golfkentän, seuran ja paikallisten koulujen yhteistyöstä, joka on mahdollistanut koululaisille lajikokeilut golfissa, kertoo Koululiikuntaliiton liikuntakoordinaattori Jani Kangasniemi.

Hän mainitsee yhteistyön olevan keskeisessä roolissa yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Esimerkiksi Golfliiton Draivia kouluun! -ohjelma vastaa uuden opetussuunnitelman tarpeisiin ja tuo golfin lasten näköisenä ja turvallisena liikuntatunneille. Suomen Golfliiton suunnittelema ja yhdessä pilottikoulujen opettajien kanssa jalostama ohjelma sisältää valmiit tuntisuunnitelmat videoituine ohjelmineen ja välinebägin koulujen käyttöön.

Perjantaina pidettyjen kisojen alkuun osallistujat saivat niskaansa muutaman kylmän sadekuuron. Kisan edetessä keli parani, ratkaisuvaiheilla pelaajia helli mahtava auringonpaiste.

Pelaajat oli iän perusteella jaettu kolmeen sarjaan, (10-13-v, 14-16-v, 17-19-v) . Tasoituksettomien tyttöjen ja poikien luokkien lisäksi pelattiin tasoitukselliset sarjat pistebogina.

14-16-vuotiaiden poikien sarjassa pelattiin korkeatasoinen uusinta, jonka voitti Aaro Pohjola.

Jännittävin taisto käytiin pojat 14-16 sarjassa, jossa Aaro Pohjola upotti uusinnassa 20 metrisen chipin, teki eaglen jättäen Eelis Tuomisen hopealle.

Samanikäisten tyttöjen mestariksi nousi hurjan tuloksen 69 Cooke Coursella pelannut Ada Huhtala, joka jätti Lisa-Maria Vaitovaaran seitsemän lyönnin päähän.

Huhtala voitti myös tasoituksellisen sarjan. Hänen päivästään teki täydellisen kaikkien osallistuneiden kesken suoritettu arvonta, josta Huhtala voitti putterin.

Osallistujista 75 prosenttia (108) oli poikia, tyttöjä (36) yksi neljäsosa.

Mitalit 12 eri sarjassa jakaantuivat erittäin tasaisesti ympäri maan.

Tasoituksettomien sarjojen mestarit:

Pojat 10-13-v : Mathias Bäckblom

Tytöt 10-13-v: Emilia Väistö

Pojat 14-16-v: Aaro Pohjola

Tytöt 14-16-v: Ada Huhtala

Pojat 17-19-v: Saku Halonen

Tytöt 17-19-v: Jenna Tynninen