EGA Golfliitto StLG R&A Invesctec Rolex

Tuomaritoiminta

Suomen Golfliiton kilpailuihin asettamat tuomarit

Täältä löytyy tuomariasettelu Suomen Golfliiton ja Suomen Golfsenioreiden kilpailuihin kaudelle 2017

Lisätietoja: Kilpailukoordinaattori Eero Kangasniemi

Tuomarikoulutus

Golfliiton järjestämien tuomarikurssien ja koulutusten perusteella golftuomarit jaetaan kolmeen eri tasoon: seura-, alue- ja liittotuomareihin. Tämän lisäksi tarpeeksi pisteitä saaneet aluetuomarit voivat hakea itsensä liittotuomarikokelaaksi ja edetä liittotuomariksi harjoittelun ja koulutuksen kautta. Lisäksi Suomen Golfliitolla on lista koulutetuista kilpailunjohtajista. Lisätietoa tuomarikoulutuksesta löytyy täältä.

Seuratuomarit

Seuratuomareiden pääasiallisena työkenttänä on oma seura, missä tuomarina toimimista voi harjoitella ja näin saada kokemusta edetä seuraavalle tasolle. Seurassa on tieto seuratuomarikurssin suorittaneista tuomareista.

Seuratuomari pätevyyden voi suorittaa yleisellä seuratuomarikurssilla tai seurakohtaisella kurssilla, jonka voi tilata Suomen Golfliiton valtuuttamalta kouluttajalta. Koulutuskalenteri löytyy täältä.

Aluetuomarit

Aluetuomareiden pääasiallisena työkenttänä on oma seura sekä lähiseurat, missä tuomarina toimimista voi harjoitella ja näin saada kokemusta edetä seuraavalle tasolle. Seurassa on tieto aluetuomarikurssin suorittaneista tuomareista ja seurakohtainen lista löytyy myös täältä.

Liittotuomarit ja kilpailunjohtajat

Liittotuomareiden pääasiallisena työkenttänä on liiton järjestämätkilpailut. Kokemuksen myötä liittotuomareilla on mahdollisuus päästä St. Andrewsissa R&A:n järjestämään TARS-koulutukseen (Tournament Admistrator and Referee School). Tästä löytyy lista ja yhteystiedot liittotuomareista, kilpailunjohtajista sekä Suomen Golfliiton Sääntö- ja tasoitustoimikunnasta.