SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

WiseGolf ja Golfliitto sopimukseen varausdatan hyödyntämisestä P1-palvelussa

Seuroille24. Marraskuuta 2021

Suomen Golfliitto ja WiseGolf ovat allekirjoittaneet sopimuksen ajanvarausdatan hyödyntämisestä WiseGolf-asiakaskenttien analytiikkatarpeisiin. Sopimuksella mahdollistetaan, että WiseGolfin asiakaskentät pääsevät tulevaisuudessa vertaamaan Pelaaja Ensin -palvelussa asiakaskokemuksen tunnuslukujen lisäksi myös kapasiteetin käyttöastetietoja alan keskiarvoihin.

Kaksi vuotta sitten neljän Pohjoismaan yhteishankkeena toteutettu vertailevan analytiikan lisäominaisuus Pelaaja Ensin -palveluun on lanseerattu tänä vuonna. Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist on iloinen WiseGolfin kanssa tehdystä sopimuksesta.

”Nykyiset klubihallintajärjestelmät tarjoavat hyviä työkaluja oman pelaaja- ja ajanvarausdatansa tarkasteluun. Pelaaja Ensin Business Intelligence tuo lisäarvona mahdollisuuden analysoida jäsen- ja varausdatasta saatavia tunnuslukuja nykyaikaisen ja käytettävyydeltään huipputason käyttöliittymän avulla. Omia tunnuslukuja voi verrata myös datasta saataviin alan keskiarvoihin. Olemme tyytyväisiä, että WiseGolf uutena toimijana jakaa arvomme datan liikkuvuuden edistämisestä ja tiedolla johtamisesta.”

Uusi BI-järjestelmä on vaatinut monipolvista valmistelua sekä sopimista. Kyseessä on golfin mittakaavassa poikkeuksellinen projekti – pelkästään Suomen näkökulmasta kokonaisuus on vaatinut neljän maan golfliiton ja viiden eri järjestelmätoimittajan koordinointia.

”Uskon, että lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Pystymme tarjoamaan jäsenyhteisöillemme tasokkaan palvelukokonaisuuden osana jäsenmaksua. Odotamme innolla, että pääsemme esittelemään kehittyneen analytiikan mahdollisuuksia myös WiseGolfin asiakkaina oleville jäsenyhteisöillemme”, Nordqvist valottaa.

Myös WiseNetwork Oy:n kehitysjohtaja Lasse Myöhänen on mielissään viime aikojen kehityksestä.

”Meidät on otettu toimialalla hienosti vastaan. Tällä hetkellä meillä on ensi vuodeksi sopimus 27 golfyhteisön kanssa. Yhteistyö Golfliiton kanssa on ollut mutkatonta ja he ovat osaltaan mahdollistaneet meitä tulemaan golfalalle. Pelaaja Ensin Business Intelligence tuo asiakkaillemme lisää työkaluja analytiikkaan monipuolisen järjestelmämme tueksi.”

Golfliitolle sopimus ja Business Intelligence -palvelu ovat luonteva askel tavoitteessa edistää toimialan tiedolla johtamista. Golfliitto pyrkii saattamaan BI-palvelun kaikkien 132 golfyhteisöjen käyttöön mahdollisimman pian. Tällä hetkellä data siirtyy jo GolfBox-kentiltä ja Nexgolfin kanssa pyritään sopimaan viimeisistä yksityiskohdista.

”Maailman johtavaksi golfin asiakaskokemuksen mittausjärjestelmäksi kasvanut Pelaaja Ensin, yhteistyömme HiQ:n kanssa, pääyhteistyökumppanuus tutkimustalo Feelbackin kanssa ja vertailevan analytiikan Pelaaja Ensin Business Intelligence parantavat entisestään tarjontaamme jäsenyhteisöillemme. Se vahvistaa asemaamme tiedolla johtamisen palveluiden edelläkävijänä suomalaisessa urheilukentässä”, päättää Nordqvist.