SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Syksyn liittokokous ja Toimialapäivät läpi hyvässä hengessä

Seuroille30. Marraskuuta 2019

Golfliiton syksyn liittokokous pidettiin 30.11. Långvikissa Kirkkonummella.

Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen avasi kokouksen kertaamalla mennyttä vuotta Golfliiton ja koko Suomi Golfin onnistumisten näkökulmasta. Ensi vuonna edessä on maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän käyttöönotto sekä Tokion olympialaiset. Hartikainen oli myös erittäin tyytyväinen Suomi Golfin strategiatyön käynnistymiseen.

”Golfin parissa on löydetty keskinäinen luottamus, ja ollaan yhdessä valmiita ja halukkaita katsomaan eteenpäin. Kehitetään toimialaa rohkeasti ja ratkaisukeskeisesti”, puheenjohtaja Hartikainen kertoo.

Toiminnanjohtaja Juha Korhonen esitteli Golfliiton toimintasuunnitelman, jossa ensi vuoden painopisteitä ovat digitaalisuus sekä viestintä ja lajimarkkinointi. Luonnollisesti myös olympiagolfiin panostetaan.

Talouspäällikkö Teemu Savolainen esitteli budjetin ja sen tärkeimmät huomiot. Tuottojen rakenne pysyy hyvin samankaltaisena kuin ennenkin. Panostukset digitalisaatioon, viestintään ja markkinointiin sekä lajin aloittamiseen erottuvat kulurakenteessa kasvuna viime vuodesta, mutta se hoidetaan sisäisellä allokoinnilla.

Uudeksi Golfliiton hallituksen jäseneksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Mikko Eskelinen (Master Golf Club) Uudeltamaalta. Minna Nenonen (Alastaro Golf), Osmo Ruuska (Tarina Golf) ja Petri Hurri (Nokia River Golf) uudelleenvalittiin jatkamaan hallituksessa seuraavat kaksi vuotta.

Hallituksen jäsenten Marko Leiviskä (Oulun Golfkerho), Jyrki Nykänen (Hill Side Golf & Country Club) ja Jussi Jokinen (Ähtäri Golf) toimintakausi jatkuu.

Kaikkiaan syksyn liittokokous eteni sujuvasti ja positiivisessa hengessä. Liittokokous hyväksyi Golfliiton toimintasuunnitelman ja budjetin vuodelle 2020.

Puheenjohtaja Hanna Hartikainen ja hallituksen uusi jäsen Mikko Eskelinen.

Toimialapäiviä pidettiin onnistuneina

Myös torstaista perjantaihin kestäneet Suomi Golfin Toimialapäivät saivat runsaasti positiivista palautetta. Tapahtuma keräsi ennätysyleisön – 216 osallistujaa 77 eri yhteisöstä ja yrityksestä. Innoittavien puhujien joukossa oli painavaa asiaa muun muassa uudesta tasoitusjärjestelmästä, kenttien peruskorjauksesta ja EU-tukipaketeista. Yhtenä isona teema oli lajin aloittaminen ja sen tukitoiminnot. Yleisen ohjelman lisäksi palvelupäälliköille ja kenttäpuolelle oli räätälöity omaa sisältöä.

”Toimialapäivät ovat upea mahdollisuus tavata toimialaa näin laajasti, ja kaikkialla huokuu yhteistyö ja halu golfin eteenpäin viemiseen. Esityksistä sai tiedon lisäksi varmasti myös inspiraatiota ja uusia näkökulmia omaan toimintaan”, toiminnanjohtaja Korhonen kertoo.

Toimialapäivien esitykset tulevat piakkoin ladattaviksi Golf.fi-sivujen materiaalipankkiin.