SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kilpagolfin menestyspolun monet ulottuvuudet

Seuroille1. Marraskuuta 2022

Suomi Golfin Toimialapäivät kokoavat golfalan toimijat ja päättäjät jälleen yhteen verkostoitumaan kolmen päivän ajaksi marraskuun lopulla 24.-26.11.  Lauantain syysliittokokousta ennen on torstaina luvassa FGMA-seminaari ja perjantaina Toimialapäivä, jossa kuullaan huippupuhujilta ajankohtaisista teemoista vastuullisuus, digitaalisuus ja kilpaurheilu.

Suomi Golfin Toimialapäivä järjestetään perjantaina 25.11. Vantaalla klo 9 alkaen. Tapahtumasta ei ole striimejä vaan osallistua voi vain paikan päällä – tätä ei kannata missata! Kovatasoinen ohjelma on rakennettu inspiroimaan ja herättämään keskustelua. OHJELMA JA ILMOITTAUTUMINEN  Ilmoittaudu viimeistään 18.11.

Yksi toimialapäivien pääteemoista on kilpagolf, sen monet ulottuvuudet ja hyödyt sekä menestyksen polku. Millaisilla askelmilla ja toimenpiteillä ruohojuuritasolta aina olympialaisiin asti Suomi Golfin kilpagolfmenestys jatkuu tulevaisuudessakin?

Aamupäivän teemaa alustaa keynote-puheenvuorossaan yrittäjä ja sijoittaja Jari Pitkälä, jonka värikäs ja innostava esiintyminen on tarttuvaa eikä taatusti jätä ketään kylmäksi. Hän vannoo kaikessa tekemisessä intohimon, määrätietoisuuden ja sitoutumisen nimeen – oli kyse sitten busineksesta tai kilpaurheilun menestyspolusta. Golf on miehelle rakas laji, ja menestyksekkään työuran lisäksi Pitkälä on lisäksi vaikuttanut kilpagolfareiden taustajoukoissa ja kilpailee itse speedgolfissa MM-tasolla.

”Huipulle pyrkivän vaatimustason pohjalla täytyy olla intohimoa ja määrätietoisuutta, ne ovat menestyksen kulmakivet.”

Aamun virityksen jälkeen kilpagolfin iltapäivä on täynnä toimenpiteitä kolmessa osiossa, jotka kaikki tarkastelevat menestyvän urheilijan polkua eri näkökulmista, tavoitteena tuottaa kokonaisvaltainen ymmärrys huipulle tähtäävän kilpagolfin vaatimuksista.

Ensimmäisessä osiossa keskitytään kehittyvän ja menestyvän urheilijan taustoihin. Nuoren urheilijan kasvua tukee ja turvaa monipuolinen seuratoiminta, johon pureudutaan Laatuseurassa menestyvää kilpaurheilua -teeman avulla. Teeman alustaa Golfliiton koulutusvastaava Hannu Paatelo, jolla on pitkä kokemus eri lajien seurakehityksestä ja nuorten opettamisesta.

Seuraavassa osiossa syvennytään yksilön kehityksen tukemiseen ja seurojen kilpavalmennuksen kehittämiseen valmentajalegenda Erkka Westerlundin johdolla. Yksilön kehityksen tukeminen urheilijan polulla on laaja valmennusprosessi, jossa valmentajalla on rooli sekä mentorina että asiantuntijana. Westerlund muistuttaa, että tuloksia haluttaessa myös valmentajien tulee kehittyä osana prosessia ja avaa esimerkkejä omalta pitkältä uraltaan.

”Huippupelaajia ei tule ilman loistavia valmentajia”, hän kiteyttää.

Erkka Westerlund on yhtenä iltapäivän puhujista avaamassa valmentajan kehityksen tarvetta suhteessa urheilijan polkuun.

Kilpagolfin päivän päättää tilinteon hetki, eli miten laadukkaan toiminnan ja kehittävän prosessin tulosta mitataan kilpailuissa. Arvokilpailujen merkitykseen kuulijat johdattaa Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Urheilijoiden lisäksi merkityksellisyyttä tarkastellaan myös järjestävän golfyhteisön näkökulmasta. Miten järjestetään laadukas kilpailutapahtuma, entä miten siitä voi hyötyä? Monin tavoin aina olosuhdekehityksestä yhteisöllisyyteen ja asiantuntijuuden kasvattamiseen, Juvonen lupaa ja summaa:

”Järjestä suurkilpailu – golfyhteisö on varma voittaja.”