SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kevätliittokokous käytiin etäyhteyksin

Seuroille15. Maaliskuuta 2021

Linjoilla mukana oli ennätysmäärä seuroja, yhteensä 62

Golfliiton kevään liittokokous pidettiin lauantaina 13.3. Kokous järjestettiin liiton toimitiloissa Sporttitalolla Helsingissä, mutta osallistuminen oli mahdollista vain etäyhteyksin. Mukana oli edustajia yhteensä 62 seurasta, mikä on uusi ennätysosanotto kevätkokouksessa.

”Hienoa, että noin suuri määrä aktiviisia seuroja oli mukana linjoilla. Etäyhteyksin osallistuminen pidetään varmasti jatkossakin mahdollisuutena”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen iloitsee.

Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen avasi kokouksen videotervehdyksellä, jossa kerrattiin mennyttä golfvuotta. Hän kiitti golfyhteisöjä ja golfareita ohjeistusten noudattamisesta, jotta golfin turvallinen harrastaminen on voinut edelleen jatkua. Toisena pääkohtana hän nosti esiin Suomi Golfin uuden strategian, joka toteutettiin yhteistyössä toimialajärjestöjen kanssa. Yhteinen strategia antaa vahvan pohjan kehittää lajia entisestään.

”Tulevan kauden painopisteet ovat edelleen golfyhteisöjen elinvoiman vahvistaminen ja pelaajien hyvinvointi”, Hartikainen summaa.

Toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertasi omassa puheenvuorossaan vuoden 2020 kohokohdat Golfliiton vuosikertomuksesta. Korona luonnollisesti leimasi koko vuotta. Siitä huolimatta onnistuimme turvaamaan golfin harrastamisen jatkumisen yhtenä harvoista lajeista. Golfin elinvoiman kannalta loistavia uutisia saatiin jäsenmäärän osalta, mikä kasvoi uuteen ennätykseen 148 190. Erityisen ilahduttavaa oli etenkin naisten ja tyttöjen määrän kasvaminen pitkän alasuhdanteen jälkeen. Viestintää ja markkinointia suunnataan jatkossa vahvasti uusista pelaajista huolehtimiseen.

Lajin digitalisoiminen pysyy jatkossakin painopisteenä. Digitaaliset palvelut tuovat lisäarvoa seuroille ja harrastamisen sujuvuutta pelaajille. Vuoden merkittävimpänä projektina oli onnistunut WHS-tasoitusjärjestelmään siirtyminen. Kilpaurheilussa saavutettiin hienoa menestystä ja samalla näkyvyyttä lajille, etunenässä nuoret tähdet Sami Välimäki ja Matilda Castrén. Team Finlandin toiminta tähtää maailman top50-vaatimustasolle, mikä huomioitiin myös Olympiakomiteassa tehostamistuen nostamisella.

Talouspäällikkö Teemu Savolainen esitteli Golfliiton tilinpäätöksen ja tärkeimmät huomiot taloustilanteeseen liittyen. Koronapandemialla oli suuri vaikutus koko toimintaan ja talouteen. Toimintahäiriön seurauksena suurta osaa suunnitellusta toiminnasta, etenkin edustuskisoista ja tapahtumista, ei pystytty järjestämään, mistä syntyi kustannussäästöjä.

Korvaavia toimenpiteitä tehtiin harkiten, ja myös Opetus- ja kulttuuriministeriö suositteli lajiliitoille oman pääoman vahvistamista epävarmassa tilanteessa. Tästä johtuen Golfliiton tilikauden tulos oli 473 986 euroa ylijäämäinen. Syntyneen ylijäämän käyttämiseksi kartoitetaan investointikohteita Suomi Golfin edistämiseksi.

Kokouksen päätteeksi valittiin vielä valintatoimikunta ja hyväksyttiin toimikunnan ohjesääntö. Valintatoimikunta jatkaa alueiden ehdotusten mukaisesti entisessä kokoonpanossaan.

Kuva: Kokouksen puheenjohtajana toiminut Pekka Lindroos ja Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen