SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kerigolfille tunnustusta Etelä-Savon Urheilugaalassa

Seuroille28. Tammikuuta 2017

Seura vastaanotti Savonlinnan kaupungilta Vuoden Liikuttajan palkinnon.

Karhuistaan tunnettu Kerigolf oli keskeisesti esillä perjantai-iltana Sokos Hotel Vaakunassa Mikkelissä pidetyssä Etelä-Savon Urheilugaalassa.

Puheenjohtaja Eija Huttunen ja naistoimikunnan puheenjohtaja Katja Turtiainen kävivät seuran puolesta vastaanottamassa Savonlinnan kaupungin Kerigolfille myöntämän Vuoden Liikuttajan palkinnon.

Tavoitimme Kerigolf ry:n toiminnanjohtajan Soili Pelkosen kertomaan, miksi seura oli hänen mielestään tänä vuonna palkinnon arvoinen.

”Seuran saama tunnustus tuntuu todella hyvältä: se kertoo siitä, että olemme onnistuneet herättämään huomiota aktiivisella toiminnallamme”, Pelkonen sanoo.

Kerigolf on jäsenmäärässä mitattuna Savonlinnan seudun suurin urheiluseura. Liikutamme varsin isoja massoja, sillä kentällä kävellään kausittain noin 180 000 kilometriä.

Pelkosen mukaan yksi keskeisimpiä palkinnon myöntämisen syitä lienee myös se, että Kerigolf on aloittelijaystävällinen paikka, jonne on helppo tulla.

”Parhaamme mukaan olemme viestineet, että meille saa tulla katsomaan ja kokeilemaan vapaasti mitä golf on.”

Tätä silmällä pitäen Kerigolfissa järjestetään usein tutustumisiltoja, jotka ovat poikineet mukavasti osallistujia alkeiskursseille.

”Seuran pro Tuomas Sistonen on ollut tehtävissään aktiivinen, osa kaupungin myöntämästä tunnustuksesta kuuluu tietysti hänellekin.”

”Paikka jonne on helppo tulla”

Golfliitossa on meneillän Draivia kouluun! -ohjelma, mutta kerigolfilaiset ovat toteuttaneet jo pidempään omaa koulugolf-projektiaan.

”Olemme useana vuonna järjestäneet koululaisille mahdollisuuksia tutustua lajiin. Kaksi vuotta sitten kävimme viemässä seudun kouluihin 80 ala-asteikäiselle oppilasryhmälle golfoppia. Yläasteluokkien oppilaita ja lukiolaisia vierailee harjoitusalueella keväisin ja syksyisin.”

Pelkonen muistuttaa, että Kerigolf on ennenkin saanut alueellista tunnustusta, tosin yksittäisen henkilön kautta. Etelä-Savon liikunta palkitsi viime vuoden gaalassa Ville Lipsasen Etelä-Savon vuoden vammaisurheilijana. Häneltä löytyy useampia edustuksia kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisoista – viimeisin Los Angelesista vuodelta 2015.

Positiivisen kuvan savonlinnalaisten silmissä Kerigolfin yhteisö saanee myös siksi, että se käy sulassa sovussa vuoropuhelua luonnon kanssa. Seura hyödyntääkin luontonäkökulmaa markkinoinnissaan.

Kerigolfissa metsä saa olla metsä ja kenttä polveilee sen ehdoilla harjumaastossa. Olemme säästäneet luontoa, emmekä ole halunneet peltoa ympärillemme.

Kentän alueella on monipuolisen kasvillisuuden lisäksi omat suojelukohteensa ja suuri lintukanta. Lintuja varten olemme laittaneet aktiivisen jäsenen avustuksella 100 linnunpönttöä kentän alueelle. Seura ja kenttäyhtiö huomioivat ympäristön kaikessa toiminnassaan.”

Oopperajuhlat tuovat vilskettä kentälle

Heinäkuu on Kerigolfissa kiireistä aikaa.

Savonlinnan kadut täyttyvät Oopperajuhlien aikaan vieraista, joista monet löytävät joka vuosi tiensä Kerigolfiin.

”Heinäkuu on kentällä Oopperajuhlien myötävaikutuksesta pelikauden kiireisintä aikaa. Monet varaavat seuraavan kesän festivaaleja varten majoituksensa jo talvella, ja buukkaavat samalla meiltä peliaikoja”

Yksi kauden odotetuimpia kilpailuja on Oopperagolf, joka saa lisänimensä kunakin vuonna johonkin esitykseen liittyvän teeman mukaan. Kerigolfin kilpailukalenterista ovat vuosien varrella paikkansa löytäneet muun muassa Kullervo Open, Sibelius Open ja Otello Open.

”Kyseessä on avoin kilpailu, joihin osallistuu vuosittain myös Oopperajuhlien henkilökuntaa ja taitelijoita.”

Pelkonen muistuttaa, että kentällä käy kesäisin paljon muitakin vieraita kuin festivaalikansaa. Etelä-Savon ympäristö on tunnettua kesämökkiseutua, ja pelikaudella Kerigolfissa riittääkin muulta päin Suomea kotoisin olevia lomalaisia.

”Meillä pelataan vuodesta toiseen noin 19 000 kierrosta, joista neljännes tilastoidaan vieraspelaajien sarakkeeseen. Green fee -tuotot muodostavat Kerigolfissa merkittävän tulonlähteen.”

Savonlinnan alueen urheiluseurojen avainhenkilöillä on tapana kokoontua toistensa luona vaihtamaan kuulumisia ja suunnittelmaan yhteistä toimintaa muun muassa Suomi 100 -teeman ympärille. Seuraavaksi on Kerigolfin vuoro toimia kokouksen isäntänä syksyllä avaamassaan uudessa klubitalossa, jonne odotetaan saapuvaksi noin 30 seuratoimijaa.

”Olemme halunneet viestiä klubitalon valmistumisen myötä, että kaikki lenkkeilijät, pyöräilijät ja ketkä tahansa kentän suunnalla liikkuvat ovat tervetulleita klubille vaikka virvokkeelle tai lounaalle.”

”Tarjoamme klubin tiloja mielellämme myös kokoustarpeisiin ja esimerkiksi työhyvinvointitapahtumiin. Monilla tuntuu olevan edelleen sellainen käsitys, että tänne eivät ulkopuoliset saisi tulla. Mutta täällä jo vierailleet ovat todenneet talon uusine saunatiloineen palvelevan monen käyttäjäryhmän tarpeita.”