SUOMEN
GOLFLIITTO

Golfin edistämissäätiön tuki seurojen junioritoimintaan 2019

Golfin edistämissäätiö on päättänyt tukea uuden strategiamme toteuttamista ja myöntää vuosina 2016–2019 Golfliiton jäsenseuroille tukea sellaisiin hankkeisiin, joiden tavoitteena on saada uusia junioriharrastajia lajin piiriin.

Tarkoituksena on tukea seuroja luomaan pysyvä ja suunnitelmallinen tapa lasten ja nuorten saamiseksi lajin pariin.

Haku on avoin kaikille golfseuroille, mutta parhaat edellytykset tuen saajiksi on Junioritoiminnan laatujärjestelmän seuroille (toiminnan perusteet ovat kunnossa: organisoituminen ja juniorigolfohjelman mukainen harjoittelu).

Seuratuen suuruus ja ehdot

Tuen suuruus vuonna 2019 on 2000€/seura. Seuran omavastuun on oltava vähintään 30% haettavasta määrästä. Tuki maksetaan kahdessa osassa. Tuesta maksetaan 1500€ kevättalvella ja loput 30.9.2019, mikäli seura on päässyt tavoitteisiinsa ja alle 18 -vuotiaiden jäsenmäärä on kasvanut. Hankekauden kesto on 1.1.–31.12.2019.

Toimintamuodot

DRAIVIA KOULUUN! -KERHOTOIMINNAN TOTEUTTAMINEN

 • Seura toteuttaa kouluyhteistyössä Draivia Kouluun! –kerhotoimintaa koulussa tai golfkentällä. Kerhotoimintaa min. 3 ryhmälle, jokaista kerhoa on lapsille vähintään 8 kertaa. Hakemuksessa on esiteltävä golfseuran ja -kentän jatkotarjous kerholaisille ja koululle.

LIIKUNTAPAINOITTEISEN / YLÄKOULUN DRAIVIA KOULUUN! -GOLFKURSSIT

 • Opetussuunnitelmaan kuuluvien vapaasti valittavien kurssien järjestäminen esimerkiksi liikuntapainotteiselle yläkoululuokalle (esim. 10 x 90 minuuttia, testattu toimintamalli Draivia kouluun-sivuilta), kevät- ja syyslukukausi = kaksi kurssia. Hakemuksessa esiteltävä golfseuran ja -kentän jatkotarjous kurssilaisille ja koululle.

LAJIENVÄLINEN YHTEISTYÖ

 • Seura toteuttaa systemaattista lajien välistä yhteistyötä jolla kasvatetaan seuran junioreiden jäsenmäärää. Hankkeessa toteutetaan kohderyhmälle useita toimenpiteitä (lajikokeilujen määrä + 10). Hakemuksessa esiteltävä golfseuran ja -kentän jatkotarjous osallistujille, joukkueille ja seuroille.

MUU TOIMENPIDE, MIKÄ?

 • Seura toteuttaa muun suunnitelmallisen hankkeen jolla kasvatetaan junioreiden jäsenmäärää. Hankkeessa toteutetaan kohderyhmälle useita toimenpiteitä, jotka pystyy mittaamaan. Hakemuksessa esiteltävä golfseuran ja -kentän jatkotarjous kohderyhmälle.

Hakeminen ja lisätiedot

Hakemuksissa arvioidaan seuran tavoitteet ja onnistumisen realiteetit ohjatussa toiminnassa olevien määrän kasvattamisessa sekä junioreiden jäsenhankinnassa. Toimenpiteen tulee johtaa seuran alle 18-vuotiaiden junioreiden jäsenmäärän kasvuun. Toiminnan tulee jatkua hankekauden jälkeen.

Haku tehdään TÄSTÄ linkistä.

HAKUAIKATAULU

 • 15.12.2018 – 15.1.2019 haku auki
  28.2.2019: esitys hakemuksista hallitukselle

TUEN MAKSAMINEN

 • 3/2019: 1500€
 • 9/2019: 500€ raportin ja jäsenmäärän perusteella

PERIAATE

 • Seura hakee tukea yhteen toimintoon jota arvioidaan. Jäsenmäärän kehitys junioreissa on toinen mittari.
 • Toimenpiteen tulee johtaa seuran junioreiden jäsenmäärän kasvuun.
 • Aiemmin Golfin edistämissäätiön hanketukea saaneet seurat (2016-18) eivät voi hakea tukea.
 • Mikäli seura hakee OKM-seuratukea, edistämissäätiön hanke ei voi kohdistua samaan toimintaan

TUKEA EI MYÖNNETÄ…

– kokonaisuudessaan, mikäli seura ei ole päässyt asettamiinsa tavoitteisiin.
– yhden ihmisen palkan maksamiseen tai kokonaisuudessaan ostopalveluna yhdelle henkilölle.
– mikäli seura ei kykene osoittamaan, että he toteuttavat juniorigolfohjelman mukaista harjoittelua. (Tästä lisätietoa juniorigolfin etusivulla)
– golfkentän tai harjoitusalueiden kustannuksiin.

Lisätietoja antaa Golfliitolta Mika Hollo, mika.hollo@golf.fi / 0440888440