SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Hae tukea vammaisgolfin kehittämiseen!

Seuroille7. Marraskuuta 2019

Opetus- ja Kulttuuriministeriö on myöntänyt 75 000 € HCP Golf ry:n hankkeeseen, jonka päätavoitteena on mahdollistaa vammaisten ja vajaakuntoisten golfin harrastaminen eri puolilla Suomea. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun.

Tarkoituksena on edistää myös golfyhteisöjen ja potilasjärjestöjen yhteistyötä, jotta potilasjärjestöt eri puolilla Suomea voisivat paremmin hyödyntää lajin mahdollisuuksia ja tutkittuja terveysvaikutuksia.

”Golf sopii hyvin myös kuntoutumismuodoksi ja on hyvä keino parantaa elämänlaatua”, aluekoordinaattori Kari Heikkilä HCP Golfista kertoo.

Hankkeessa voidaan rahoittaa yksittäisten golfyhteisöjen toimintaa, jossa käynnistetään tai kehitetään jo olemassa olevaa toimintaa vammaisille tai vajaakuntoisille kuten liikuntarajoitteisille. Toiminta voi alkaa jo talviharjoitteluna ja jatkua myöhemmin kesällä 2020. Kohderyhmäksi toivotaan erityisesti nuoria.

”Yhteisöillä on helposti puutetta toimijoista, sillä vammaistoiminta perustuu usein vapaaehtoisuuteen. Hanketuella voi kattaa esimerkiksi valmennuskuluja tai tilavuokra ilman omavastuuta. Harkinnan mukaan tukea voidaan myöntää myös esteettömyyteen liittyviin korjaustöihin tai neuvontaan”, Heikkilä kertoo.

Hanke tehdään yhteistyössä Golfliiton, VAU:n ja Soveltava liikunta Sovelin kanssa.

Hakemusten takaraja on 27.11. ja lisätietoa saa HCP Golfin kotisivuilta

Golfin vammaispuoli on myös esillä Liikuntamaa-messutapahtumassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 7.-9.marraskuuta. Golfin esittelypisteellä ovat mukana HCP Golfin lisäksi myös Golfliitto ja lähiseuroista Pirkanmaa Golf sekä Nokia River Golf.