SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfseuroille lähes 90 000 euroa seuratoiminnan kehittämiseen

Seuroille22. Huhtikuuta 2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 3,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämiseen. Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Seuratukihakemuksen jätti 15 golfseuraa. Hakeneista golfseuroista hanketukea saivat Aurinko Golf ry, Imatran Golf ry, Kokkolan Golf – Gamlakarleby Golf ry, Lahden Golf Ry, Messilä Golf ry, Nokia River Golf Ry ja Suur-Helsingin Golf Ry. Yhteensä hanketukea golfseuroille myönnettiin 89 500 euroa. Tukisummat vaihtelivat 9000 – 15000 euron välillä. Vuonna 2019 tukea sai 13 golfseuraa, tuen kokonaisarvo oli 71 200 euroa.

Hankkeiden kautta nousee vuosittain hyviä toimintamalleja sekä käytänteitä seuratoiminnan kehittämiseen. Golfliitto esittelee näitä malleja mm. Laatuseurakäynneillä, verkkosivuillaan sekä Golflehdessä.

Valtakunnallisesti seuratukea myönnettiin tänä vuonna yhteensä 358 hankkeelle, joista uusia hankkeita oli 246 ja jatkohankkeita 112. Avustuksia kohdistettiin yhteensä 63 eri kuntaan, seurojen yhteishankkeita mukana tuen saaneissa oli 30.

Lisää tietoa OKM seuratuesta ministeriön sivuilta;
https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/liikunta-ja-urheiluseuroille-yhteensa-3-5-miljoonaa-euroa-seuratoiminnan-kehittamiseen

Lisätietoa seuratukihankkeista sekä hanketuista Mika Hollo, mika.hollo@golf.fi