SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliitto tiedottaa: Hallitus kokoontui 4.6.

Seuroille5. Kesäkuuta 2018

Kokouksen suurimpia kokonaisuuksia olivat Golflehden kilpailutuksen ratkeaminen, brändityön eteneminen sekä vuoden 2019 suuntaviivat.

Hallituksen vuoden kuudes kokous pidettiin maanantaina 4.6.

Kokous alkoi vaalitoimikunnan puheenjohtajan, Jukka Nylanderin puheenvuorolla. Hän kertoi vaalitoimikunnan toimintatavoista kohden syksyn liittokokousta. Syksyn liittokokouksessa tullaan ensimmäistä kertaa valitsemaan kuusi alueellista varajäsentä varsinaisten hallituksen jäsenten lisäksi. Vaalitoimikunnan työssä on tärkeää, että alueilta tulee 3-5 ehdokasta. Näin vaalitoimikunta voi tehdä työtään ja tehdä liittokokoukselle esityksen, joka täyttää vaalitoimikunnan ohjesäännön kriteerit laaja-alaisesta yhdenvertaisuudesta ja kompetenssista. Vaalitoimikunta kokoontuu 25.6. ja on tämän jälkeen yhteydessä seuroihin.

Vaalitoimikuntatyöskentelyn jälkeen siirryttiin brändityön läpikäyntiin. Brändityö oli edennyt taas sitten viime kokouksen. Brändistä tulee, kuten jo aiemmin todettua, koko Suomi Golfin brändi. Brändillä halutaan korostaa, että golf sopii aivan kaikille ja lajin aloittaminen on helppoa. Brändissä korostuu teemana ”peli” ja siihen liittyvät visuaaliset ja verbaaliset elementit.

Seuraavana kokouksessa käsiteltiin Golflehden kilpailutusta. Asiasta keskusteltiin kauan ja tuotiin esille kilpailutuksessa mukana olevien tahojen positiivia puolia ja toisaalta riskejä. Päätetiin, että kilpailutuksessa otetaan vielä yksi kierros, sillä tähän mennessä annettujen pisteiden perusteella kilpailutuksessa olevat tahot olivat täysin samassa tilanteessa.

Toiminnanjohtajan katsauksessa käytiin läpi tietopalveluprojektin etenemistä. Aarni Nordqvist ja Antti Hiltunen vievät projektia eteenpäin ja siinä ovat vahvasti mukana kaikki toimialajärjestöt. Yhteistyö Golf GameBookin kanssa tuo teknisiä valmiuksia tiedon keräämiseen tulevaisuudessa. Ensimmäisessä vaiheessa tietoja kerätään ja yhdistellään olemassa olevista lähteistä.

Käytiin läpi vuoden ensimmäinen talousennuste sekä Golfliiton avoimien saatavien tilanne. Tämän jälkeen lähdettiin tarkastelemaan syötteitä vuoden 2019 suunnitteluun. Toimialajärjestöt kokoontuvat ensi viikolla valmistelemaan kyselyä golfyhteisöille, jossa haluamme selvittää, mihin liiton palveluihin golfyhteisöt ovat tällä hetkellä tyytyväisiä ja millaisia toiveita ensi vuodelle ja pidemmällä tähtäimellä golfyhteisöllä on. Osana toiminnan suunniteltua keskusteltiin pidemmin myös kilpaurheilun tilanteesta. Asiaa olivat esittelemässä Juha Juvonen ja Kimmo Yli-Jaskari. Toiminnan suunnittelu on aikataulutettu tarkasti ja tuomme alkusyksystä golfyhteisöille linjauksia, jotka pohjautuvat tehtyyn kyselyyn ja toimialajärjestöjen yhteiseen toimintasuunnitteluun.

Kokouksen lopuksi kuultiin vielä kuulumiset alueilta. Keski-Suomessa aluekokous pidetään syksyllä ja kausi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Pohjoisessa pidettiin juuri edellinen tapaaminen ja lokakuun toisella viikolla seuraava. Uudellamaalla pidetään alueen kesätapahtuma 19.7. miehet vastaan naiset reikäpelin merkeissä. ItäSuomessa pidetään tulevana perjantaina aluekokous ja kausi alkanut niin ikään hyvin. Pohjanmaalla on myös pidetty juuri aluekokous ja päätettiin, miten lähdetään etenemään kohden syksyn liittokokousta ja siellä olevia henkilövalintoja. Lounais-Suomessa pidetään alueen kilpailu juhannusviikolla ja varsinainen kokous syksymmällä.

Tällä viikolla pelataan Letas-kilpailu Messilässä. Kaikki kynnelle kykenevät katsomaan, kun Suomen parhaat naispelaajat mittaavat tasoaan kansainvälisen parhaimmiston kanssa. Hallituksen seuraava virallinen kokous on vasta elokuun puolella, mutta hallitus kokoontuu siinä välissä Linna Golfissa St. Andrews Trophyn merkeissä.

Seurojen jäsenmäärä kasvaa Golfliiton verkkotietopalvelussa vauhdilla; tämä on loistavaa ja merkki siitä, että kausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Hallitus haluaa kuitenkin muistuttaa siitä, että jäsenrekiserin tulee olla jatkuvasti ajan tasalla, eikä viime kauden haamujäseniä tule pitää koko kauden yli aktiivisina rekisterissä. Tämä aiheuttaa liitolle huomattavia kuluja kauden aikana Golflehdestä ja toisaalta Golfyhteisöille valtavan työmäärän jäsenrekisterin siivoukseen ennen elokuun viimeistä päivää, jonka mukaisesti virallinen jäsenmäärä katsotaan.