SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliitto ja NexGolf sopimukseen varausdatan käytöstä analytiikkaan

Seuroille23. Lokakuuta 2020

Suomen Golfliitto ja NexGolf ovat solmineet tiedolla johtamisen kannalta merkittävän sopimuksen ajanvarausdatan hyödyntämisestä analytiikkaan. Sopimus palvelee osapuolten lisäksi golfyhteisöjä, jotka pääsevät hyödyntämään dataa Golfliiton pian julkaistavassa vertailevan analytiikan palvelussa.

Vuosi sitten neljän Pohjoismaan yhteishankkeena käynnistetty vertailevan analytiikan palvelu etenee aikataulussa. Pelaaja Ensin -järjestelmään rakennettava Business Intelligence -ominaisuus on kehitystyön osalta loppusuoralla. Sen ansiosta golfyhteisöt pääsevät hyödyntämään huipputason analytiikkaa omassa päätöksenteossaan. Suomessa kehitystyötä ovat valvoneet Suomen Golfliitto sekä Suomen Golfkentät ry.

Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist on tyytyväinen edistykseen.

”Kotimaisten kenttien nykyjärjestelmät ovat pitkään tarjonneet hyviä työkaluja oman pelaaja- ja ajanvarausdatan tarkasteluun. Uusi palvelu tuo vuodenvaihteessa lisäarvona mahdollisuuden verrata itseään muihin nykyaikaisen ja käytettävyydeltään huipputason järjestelmän avulla. Kuten Golf GameBookin ja Golfboxinkin kanssa, olemme tyytyväisiä että NexGolf osaltaan edistää datan liikkuvuutta ja tiedolla johtamista.”

Uusi BI-järjestelmä on vaatinut monipolvista valmistelua sekä sopimista. Kyseessä on golfin mittakaavassa poikkeuksellinen projekti – pelkästään Suomen näkökulmasta kokonaisuus on vaatinut neljän maan golfliiton ja neljän eri järjestelmätoimittajan koordinointia.

”Uskon, että lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Tällä järjestelyllä pystymme tarjoamaan jäsenyhteisöillemme arvoltaan usean tuhannen euron palvelukokonaisuuden osana jäsenmaksua. Pääsemme esittelemään palvelua ensimmäisen kerran marraskuun aikana”, Nordqvist valottaa.

Myös NexGolf uskoo sopimuksen tuovan lisäarvoa asiakkailleen.

”NexGolf on toiminut suomalaisen golfalan edelläkävijänä ja digitalisaation edistäjänä vuodesta 2000 lähtien. Golfliiton palvelu tuo asiakkaillemme lisää työkaluja järjestelmästämme saatavan datan analysointiin”, kertoo NexGolf Oy:n toimitusjohtaja Jere Polvi.

NexGolf kertoi tiistaina 20.10. myyneensä osakekantansa ruotsalaiselle Vitec Software Group AB:lle. NexGolfin toiminta ja kehitys jatkuvat entisellään omana yhtiönään osana Vitec Software Groupia eikä omistusvaihdos vaikuta olemassa oleviin sopimuksiin.

Golfliitolle sopimus ja Business Intelligence -palvelu ovat luonteva askel tavoitteessa edistää toimialan tiedolla johtamista.

”Maailman johtavaksi golfin asiakaskokemuksen mittausjärjestelmäksi kasvanut Pelaaja Ensin, yhteistyömme Golf GameBookin kanssa, pääyhteistyökumppanuus tutkimustalo Feelbackin kanssa ja nyt tuleva vertailevan analytiikan palvelu parantavat entisestään tarjontaamme jäsenyhteisöillemme. Se vahvistaa asemaamme tiedolla johtamisen palveluiden edelläkävijänä suomalaisessa urheilukentässä”, päättää Nordqvist.