SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliiton kevätliittokokous 26.3.

Seuroille26. Maaliskuuta 2022

Golfliiton kevään liittokokous pidettiin hybridinä lauantaina 26.3. Kokous järjestettiin Taitotalossa Helsingissä, mutta osallistuminen oli mahdollista myös etäyhteyksin. Mukana oli edustajia yhteensä 46 seurasta.

”Etäyhteydet ovat parin vuoden aikana mahdollistaneet yhä useamman jäsenseuran mukana olon päätöksen teossa. Se on hyvä muistaa jatkossakin, vaikka moni varmasti kaipaa jo kasvokkain tapaamisia”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen summaa.

Kevätkokouksen avasi Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen, joka kertasi mennyttä golfvuotta.

Kokonaisuutena vuosi oli erinomainen, vaikka pandemia vaikutti edelleen kaikkiin osa-alueisiin. Opitut vastuulliset toimintamallit mahdollistivat turvallisen golfkauden upein tuloksin – golf näkyi ja kuului monella mittarilla enemmän kuin koskaan. Toimialajärjestöjen yhteistyössä pääpaino on ollut Suomi Golfin yhteisessä strategiassa, joka antaa vahvan pohjan kehittää ja kasvattaa lajia entisestään.

”Upean kauden taustalla on tehty paljon näkymätöntä työtä. Haluan, että Suomen Golfliitto edistää respect-kulttuuria ja huomioi menestyjiä ja mahdollistajia”, totesi Hanna Hartikainen.

Kokouksen päätösasioina olivat Golfliiton viime vuoden vuosikertomuksen hyväksyminen sekä tilinpäätöksen vahvistaminen.

Toiminnanjohtaja Korhonen kertasi omassa puheenvuorossaan vuoden 2021 kohokohdat Golfliiton vuosikertomuksesta. Korona luonnollisesti leimasi edelleen toimintaa, mutta opitut toimintamallit mahdollistivat sekä harrastamisen että toiminnan kehittämisen lähes normaalisti. Golfin elinvoiman kannalta loistavia uutisia saatiin jäsenmäärän osalta, mikä kasvoi uuteen ennätykseen 157 175. Suurimmissa aloittajaryhmissä korostuvat edelleen juniorit ja nuoret aikuiset. Viestintää ja markkinointia suunnataan jatkossa vahvasti uusista pelaajista huolehtimiseen, esimerkkinä Aloittajan oppaan koostaminen. Viestinnässä myös vastuullisuuden teemat ja vaikuttajaviestintä nousevat entistä paremmin esiin.

Digitalisoiminen ja tiedolla johtaminen pysyvät jatkossakin painopisteenä. Digitaaliset palvelut tuovat lisäarvoa seuroille ja harrastamisen sujuvuutta pelaajille. Kilpaurheilussa suomalaista golfhistoriaa kirjoitettiin uusiksi lähes kuukausittain, ja vuoden nimi oli ehdottomasti Matilda Castren. Monipuolinen menestys laajalla rintamalla on tuonut runsaasti näkyvyyttä lajille. Saavutukset ja taustatoiminnan vakuuttavuus on huomioitu myös Olympiakomiteassa tehostamistuen nostolla.

Talouspäällikkö Teemu Savolainen esitteli Golfliiton tilinpäätöksen ja tärkeimmät huomiot taloustilanteeseen liittyen. Kokonaisuudessaan toiminta oli edellisvuotta normaalimpaa, mutta koronapandemian vaikutukset näkyivät edelleen etenkin tapahtumissa. Ennakoinnilla ja suunnittelulla osalle tapahtumista ja koulutuksista pystyttiin luomaan korvaavia virtuaalisia toteutustapoja, joista syntyi kustannussäästöjä.

Golfliiton tulos oli 105 508 euroa ylijäämäinen. Golfliiton kassatilanne koheni entisestään ylijäämäisen tilikauden vuoksi, ja se vahvistaa liiton omaa pääomaa turvaten toiminnan jatkuvuuden ja mahdolliset investoinnit lähitulevaisuudessa.

Sekä Golfliiton vuosikertomus että tilinpäätös hyväksyttiin.

Kokous sujui puheenjohtaja Pekka Lindroosin johdolla odotetusti ja napakasti alle tunnissa.