SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliiton jäsenmäärä pudonnut

Seuroille15. Lokakuuta 2018

Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenmäärä on vuosia pysynyt samalla tasolla, mutta laski yli 3000 jäsenellä vuonna 2018. Suomen 131 golfseuran kokonaisjäsenmäärä oli elokuun lopussa tehdyn vuositarkastuksen mukaan 138 955.

Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenmäärä on 138 955 henkilöä. Vuosi sitten jäsenmäärä oli 142 372, joten laskua on tapahtunut 3417 pelaajaa eli laskennallisesti 2,4 %.

Golfin rekisteröityneiden harrastajien kokonaismäärä ylitti 140 000 rajapyykin vuonna 2010 ja määrä on pysynyt tasaisesti sen yläpuolella ennen tätä vuotta.

”Laskenut määrä on selvä, mutta tilannetta täytyy analysoida tarkemmin ennen johtopäätöksiä. Jäsenmäärän laskun perusteellisempi selvitystyö on käynnissä, ja se valmistuu marraskuun liittokokouspäiville”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoo.

Jäsendatasta selvitetään muun muassa uusien ja poistuneiden jäsenten määrät sekä profiilit. Myös Green Card-suoritukset analysoidaan.

Pelaavien junioreiden ja naisten määrä on jatkanut vähenemistään. Rekisteröityjä junioreita on nyt 13 167, laskua sekä pojissa että tytöissä oli 6,5%. Naisia on 37 168 eli 29% kaikista Suomen golfareista. Laskusta huolimatta naisten osuus golfareista on parempi kuin Euroopassa keskimäärin (25%).

Laskua jokaisella alueella

Golfliiton jäsenseurat jaetaan kuuteen alueeseen. Yhteistä on, että jäsenmäärä laski kaikkialla. Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa lasku oli vähäisintä, alle prosentin luokkaa.
Keski- ja Pohjois-Suomessa lasku oli noin 2 %. Puolet jäsenmäärän laskusta jakautui Itä-Suomeen ja Pohjanmaalle. Itä-Suomessa jäsenmäärä laski 5,5 % ja Pohjanmaalla 7 %.

Seuratasolla jäsenmäärä nousi 44 seurassa, pysyi samana yhdessä ja laski 86 seurassa. Suurin seura oli jälleen Vihti Golf Club, jossa oli elokuun lopussa 5595 jäsentä.

”Koko golftoimialan yhteisenä tavoitteena on kasvattaa lajia, koska elinvoima kumpuaa pelaajista. Lajimarkkinointi tulee olemaan ensi vuonna olennainen painopiste, ja toimenpiteitä on luvassa. Talkoisiin tarvitaan kuitenkin kaikkia”, Korhonen jatkaa.

Tarkat vuoden 2018 jäsenmäärät seuroittain materiaalipankissa.