SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Digitalisaation vauhti kiihtyy

Seuroille10. Marraskuuta 2022

Suomi Golfin Toimialapäivät kokoavat golfalan toimijat ja päättäjät jälleen yhteen verkostoitumaan kolmen päivän ajaksi marraskuun lopulla 24.-26.11.  Lauantain syysliittokokousta ennen on torstaina luvassa FGMA-seminaari ja perjantaina Toimialapäivä, jossa kuullaan huippupuhujilta ajankohtaisista teemoista vastuullisuus, digitaalisuus ja kilpaurheilu.

Suomi Golfin Toimialapäivä järjestetään perjantaina 25.11. Vantaalla klo 9 alkaen. Tapahtumasta ei ole striimejä vaan osallistua voi vain paikan päällä – tätä ei kannata missata! Kovatasoinen ohjelma on rakennettu inspiroimaan ja herättämään keskustelua. OHJELMA

Yksi toimialapäivien pääteemoista on digitaalisuus, johon mittavat alkulämmittelyt saadaan jo torstaina 24.11. järjestettävässä FGMA-seminaarissa. Golf on digitaalisuudessa urheilun edelläkävijä, ja niin golfarit kuin koko toimialakin nauttivatkin laajasta kattauksesta harrastusta helpottavia digitaalisia palveluita. Digitaalisuus on suuri mahdollisuus myös lajin kasvattamiselle. Millaisia uusia tuulia nopeasti kehittyvä ala tarjoaa golfyhteisöille?

Toimialapäivän avaa ja digiteemaan yleisön johdattaa aivotutkija Katri Saarikivi, jonka aiheena on digitalisaation vaikutukset yhteiskuntaamme sekä golfharrastukseen. Pitkälle kehittyneet järjestelmät ja automaatiot helpottavat työntekoa, mutta millainen asiakaskokemus syntyy, jos asiakaspalvelu tai viestintä tapahtuu vain verkossa tai ilman ihmiskontaktia? Tulevatko asiakkaat ymmärretyiksi vaikeissa tilanteissa? Digitalisaation puolestapuhuja muistuttaa tasapainon saavuttamisesta.

”Vaikka tekoäly ja erilaiset ohjelmistot auttavat tehostamaan töitä ja prosesseja, eivät ne pysty korvaamaan empatiaa ja vuorovaikutusta”, Saarikivi summaa.

Iltapäivällä aihetta jatketaan laajalla kattauksella käytäntöön vahvasti golfyhteisöjen näkökulmasta tarkasteltuna.

Millaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia nopeasti kehittyvä digitalisaatio tarjoaa tänä päivänä golforganisaatioille? Millaisista aineksista hyvä digitaalinen käyttäjäkokemus golfissa rakentuu? Kuulemme iltapäivässä puheenvuoroja golfpalvelujen tuottajien ytimestä, mm. Nexgolfilta, WiseGolfilta ja Golf GameBookilta. Suomi Golfin yleistä digitaalista ekosysteemiä ja sen tulevaisuuden suuntaviivoja avaa Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist.

Entä miten digitalisaatio etenee muualla? Perspektiiviä yli golfkenttärajojen laajentavat digimarkkinoinnin ja mainonnan asiantuntija Mediateko yhdessä Supervisualin kanssa. HiQ Finland puolestaan kertoo ohjelmistoalan trendeistä ja uusista tuulista.

”Haluamme, että toimialapäivien kävijälle jää selkeä kokonaiskuva siitä missä kovavauhtisessa digitalisaatiossa golfalalla mennään ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa golforganisaatioille. Tiiviillä ja monipuolisella ohjelmalla tuomme hyvän kattauksen asiantuntijuutta ja palvelutarjontaa”, Aarni Nordqvist summaa.