SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kilpaileminen kiinnostaa ja pitää kunnossa monin tavoin

Seniorigolf8. Joulukuuta 2021

Suomen Golfseniorien monipuolinen kilpailukalenteri 50 vuotta täyttäneille golfareille sai tänä vuonna aikaan yhteensä 9285 kilpailukierrosta - upea suoritus ja uusi ennätys! Aina kisapäivän olosuhteet eivät olleet kuin morsian, vaan auringonpaahteen lisäksi vastassa saattoi olla myrskytuulta tai kaikkea siltä väliltä. Kilpailijan piti sopeutua kaikkeen ja antaa parhaansa hyvän suorituksen eteen.

Kilpailuun valmistautuminen on jo laaja prosessi. On tutkittava sääennusteita sekä varustauduttava sen mukaisella vaatetuksella ja evästyksellä. On myös valmistauduttava henkisesti antamaan kaikkensa. Eikä tietenkään pidä unohtaa fysiikkaharjoituksia, jotka kehittävät samalla myös golftaitoja. Jännittävän ensimmäisen avauksen jälkeen kierrokset yleensä alkavat sujua omalla painollaan, ja toivottavasti muistaa nauttia pelistä ja seurasta.

“Golfkilpailuissa yhdistyy parhaimmillaan tai pahimmillaan tunnetilan ”taivas ja helvetti” eli teknisten pelitaitojen lisäksi keskittymisen ja mielentilan hallintataidot tulevat jatkuvasti haastetuksi. Mahdollinen onnistuminen ja itsensä voittaminen näissä haasteissa, innostaa sitten kilpailemaan jatkossakin”, Veijo Suomela kiteyttää omaa kisamotivaatiotaan.

Hän nostaa lisäksi esiin tärkeän sosiaalisen puolen kisatapahtumissa.

“Erityisesti sennutourien kautta olen voinut tutustua mielenkiintoisiin ja upeisiin pelikavereihin ja samalla kilpailutilanne on auttanut omankin pelitaidon kehittymisessä. Jo nyt loppuvuodesta alkaa ikävöidä SGS:n golfyhteisöä ja ensi kesän golfkisoja, vaikka kesän tuhansien kilometrien ajomatkoja en niin kaipaakaan.”

Seniorien kilpailukierroksilla edettiin 40 kertaa Suomen päästä päähän

Golfari kävelee arviolta 10 kilometriä täyden pelikierroksen aikana. Tällä laskukaavalla pelkästään Suomen Golfseniorien järjestämissä kilpailuissa edettiin huimat 92 850 kilometriä. Askelina se tekee lähes 130 miljoonaa! Sillä yltäisi Suomen päästä päähän pituussunnassa 40 kertaa.

Jos bägiä kantava golfari kuluttaa noin 2000 kcal, kärryjä työntävä kuluttaa hieman vähemmän 1500 kcal ja autolla pelaava golfarikin kuluttaa 1000 kcal kierroksen aikana. Sydämen syke golfkierroksen aikana on keskimäärin 104 lyöntiä minuutissa, kilpailutilanteessa ehkä ajoittain tiheämminkin. Golfari polttaa keskimäärin 4,3 kg rasvaa kaudessa. Vaikuttavia lukuja – kannattaa siis pelata golfia!

Golfin terveysfaktoja, lähde Golfliitto

Kohti ensi kautta

Ennätyksellisen seniorien kilpailukauden jälkeen voi ensi kesästä odottaa vieläkin parempaa. Suomen Golfseniorien sivuilta voit lukea tarkemmin kilpailujen kierrosmäärien kehityksestä. Ensi vuoden kilpailukalenteri on julkaistu ja pääset tutustumaan siihen TÄÄLTÄ – ensi kaudella mukana ensi kertaa myös M80 Tour.

Suomen Golfseniorit ry on itsenäinen vuonna 1981 perustettu yhdistys, joka vastaa kaikista valtakunnallisista seniorikilpailuista. Lisäksi yhdistys tarjoaa runsaasti muuta toimintaa, tapahtumia ja etuja golfaaville senioreille. Toiminnan tavoitteena on mm. kehittää seniorigolfia kilpa- ja kuntourheiluna ja koordinoida valtakunnallista senioritoimintaa yhteistyössä Suomen Golfliiton kanssa.

Suomen Golfseniorien toimintaan voit tutustua https://suomengolfseniorit.fi/