SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Välimäelle tupla-Unot Urheilugaalasta

Pelaajalle15. Tammikuuta 2021

Golfvuosi 2021 sai lentävän lähdön torstaina 14.tammikuuta, kun golf teki historiaa Urheilugaalassa vieden kaksi voittoa ja kaksi mitalisijaa kaikkiaan neljästä ehdokkuudesta.

Suomen ykkösgolfari Sami Välimäki pokkasi Uno-pystit sekä Vuoden läpimurrosta että katsojien valitsemasta Vuoden sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä. Näiden lisäksi Vuoden urheilija -äänestyksessä heltisi kakkossija, ja erityisen hienoa oli myös Pickala Golfin pääsy kolmen parhaan joukkoon Vuoden urheiluseura -kategoriassa ensimmäisenä golfseurana.

Sami Välimäellä riitti torstaina kolminkertaisesti jännitettävää, kun hän seurasi Urheilugaalaa Dubain harjoitusleiriltä. Vuoden läpimurto -palkintoa osattiin odottaa, mutta ensimmäisen ET-kilpailun voiton valinta Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi yllätti Välimäen.

”Kiitos! Tosi, tosi hieno juttu! En osannut yhtään odottaa, että olen sykähdyttänyt näin paljon suomalaista urheilukansaa. Iso kiitos kuuluu yleisölle ja kaikille, jotka ovat äänestäneet”, pirkkalainen kertoi iloisena.

”Tuo hetki ja tapahtuma muutti varmasti omaa uraa, ja auttoi sitä nousemaan lentoon.”

Välimäki sai yleisöäänistä 30,9 prosentin osuuden. Toiseksi sijoittui Kaisa Mäkäräisen jäähyväiskilpailu kakkoseksi (20,5 prosentin osuus) ja kolmanneksi Helmarien voitto Skotlannista (17,3 prosentin osuus).

Loistokkaan illan päänumero, Vuoden urheilijan valitseminen, toi Samille vielä historiallisen kakkossijan jalkapalloilija Lukas Hradeckýn viedessä voiton. Golfareista Mikko Ilonen on parhaimmillaan ollut 4. vuonna 2014.

 

Historiaa teki myös Pickala Golf, joka valittiin ensimmäisenä golfseurana Vuoden urheiluseura -kategorian finaalikolmikkoon. Vuoden teema, innovatiivisuus, oli erityisen mieluinen Pickalalle, jossa eturintamassa kokeiltiin uusia tapoja vastuulliseen pelaamiseen ja palveluihin pandemian keskellä. Sarja oli tänä vuonna erityisen kovatasoinen, ja voiton vei Tampereen Pyrintö.

”Urheilugaala nosti golfin upeasti ja ansaitusti parrasvaloihin. Pickala Golfin ja Sami Välimäen saavutukset ovat samalla merkittäviä huomionosoituksia koko Suomi Golfille. Odotan innolla mitä kausi 2021 tuo tullessaan”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen iloitsi.

Kaikki voittajat Urheilugaalan sivuilta. Lähetyksen ja parhaita paloja voi katsoa Yle Areenasta.