SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomi Golf ID – Tunnistaudu helpommin

Pelaajalle2. Maaliskuuta 2023

Monta tapaa pelata, yksi tapa kirjautua.

Erilaiset digipalvelut vyöryvät golfa­rinkin ulottuville. Ne helpottavat monella tavalla elämää, mutta palveluiden tunnusten ja kirjautumisten hallinta voi joskus olla oma viidakkonsa.

Tätä haastetta selättämään Golfliitto on lähtenyt kehittämään Suomi Golf ID -käyttäjätunnusta yhdessä teknologiayritys HiQ:n kanssa. Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist kertoo, mistä tarkalleen ottaen on kysymys.

”TARKOITUKSENA ON YKSINKERTAISTAA GOLFIN HARRASTAJAN DIGITAALISTA ARKEA.”

MIKÄ ON SUOMI GOLF ID?
Se on yksilöllinen käyttäjätunnus, joka tulee golfissa korvaamaan digitaalisten golfpalveluiden käyttäjätunnukset. Se tulee aikanaan olemaan ainoa tunnus, jonka käyttäjä tarvitsee jäsen- ja tasoitustietoa käsitteleviin digitaalisiin palveluihin.

MIKSI TÄLLÄISTÄ TUNNISTAUTUMISTAPAA RAKENNETAAN?
Golfliiton tavoitteena on, että golftoimialalla olisi paljon vaihtoehtoja ja paljon innovatiivisia yrityksiä tarjoamassa toinen toistaan parempia digipalveluja pelaajille ja kenttäyhteisöille. Kilpailu palvelumarkkinassa tekee hyvää ja piristää toimialaa. Golfarin digipalveluille ei kuitenkaan ole ollut yhtenäistä, nykyaikaiset tietosuojastandardit täyttävää tunnistautumismenetelmää. Käyttäjän on pitänyt operoida golfharrastustaan useammalla eri tunnuksella. Tähän turhautuminen on noussut esiin markkinatutkimuksissamme. Päädyimme toimialan palveluntarjoajien kanssa yhdessä siihen, että Golfliitto on oikea toimija ratkaisun rakentajaksi ja hallinnoijaksi. Tarkoituksenamme on yksinkertaistaa golfin harrastajan digitaalista arkea ja helpottaa golfarin elämää.

MITÄ HYÖTYJÄ SUOMI GOLF ID:STÄ ON PELAAJALLE?
Suomi Golf ID helpottaa rekisteröitymistä uusiin golfpalveluihin sekä operointia eri palveluiden välillä. Palvelusta toiseen siirryttäessä ei tarvita eri tunnuksia tai edes välttämättä uudelleenkirjautumista. Golfari tarvitsee jatkossa vähemmän tunnuksia, ja palveluiden saatavuus paranee.

MIKSI GOLFIIN TARVITAAN OMA ID? MIKSI PELAAJA EI VOISI OPEROIDA ERI PALVELUISSA ESIMERKIKSI PANKKITUNNUKSILLA?
Monissa golfin palveluissa ollaan riippuvaisia Golfliiton jäsen- ja tasoitusrekisteristä. Sen on oltava golfarin identiteetin luomisessa usein taustalla. Uusi teknologia tulee antamaan mahdollisuuksia siihen, että voisimme ottaa jatkossa myös muita yleisesti käytettyjä tunnistautumismenetelmiä käyttöön.

MIKÄ ON PROJEKTIN AIKATAULU?
Liiton oma eBirdie-sovellus on tunnistautumiskanavana keskeisessä roolissa, ja ensimmäisessä vaiheessa Suomi Golf ID -kirjautuminen tarjotaan siihen. Tavoitteena on, että eBirdien osalta valmista on jo tämän kauden aikana.

Seuraavassa vaiheessa palveluntarjoajat, eli esimerkiksi ajanvaraus-, kilpailu- ja tuloskorttipalvelut, ottavat tunnistautumisen käyttöön omissa palveluissaan. Pyrimme luonnollisesti edesauttamaan sujuvaa siirtymää.

Joka tapauksessa vanhat tunnistautumiset toimivat rinnalla ainakin tämän kauden aikana. Pelaajien ei siis ole pakko heti muuttaa kirjautumisrutiinejaan, mikäli eivät halua.